Hlavní obsah

Hellas Verona - Spezia 4:0Barák v italské lize pomohl Hellasu asistencí k vítězství nad Speziou

Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák pomohl Hellasu Verona asistencí k suverénnímu vítězství 4:0 nad Speziou v domácím zápase 7. kola italské ligy. Lídr tabulky Neapol zdolala Fiorentinu 2:1. Vyhrál také AC Milán, jenž porazil Atalantu Bergamo 3:2.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Španělský záložník římského Lazia Pedro.

Článek

Za Hellas se už během úvodní čtvrthodiny trefili Giovanni Simeone a Davide Faraoni, krátce před pauzou zvýšil Gianluca Caprari. Spezia po změně stran ve Veroně inkasovala ještě čtvrtý gól, který Barák v 71. minutě připravil Danielu Bessovi. Hostující Simone Bastoni byl navíc v závěru vyloučen. Barákův tým ani ve čtvrtém utkání pod novým trenérem Igorem Tudorem neprohrál a vyhoupnul se na 12. místo

Neapol ve Florencii od 28. minuty prohrávala, domácí poslal do vedení obránce Lucas Martinez Quarta. Neapolští srovnali v 39. minutě, kdy penaltu Lorenza Insigneho za brankáře Bartlomieje Drągowského dorazil Hirving Lozano. Stoprocentní bilanci v ligovém ročníku vystřelil Neapoli v 50. minutě Amir Rrahmani.

Fotbalisté AC Milán vyhráli v Bergamu podruhé za sebou. Rossoneri za vítězstvím vykročili hned v 1. minutě, kdy brankáře Juana Mussa nadvakrát překonal Davide Calabria. V dalším průběhu svižné první půle nevyužil dvě velké šance na srovnání Duván Zapata. Kolumbijský útočník nejprve neprostřelil Mikea Maignana ranou na zadní tyč a o několik minut později na francouzském brankáři ztroskotal znovu. Tentokrát Maignan vytáhl reflexivní zákrok proti Zapatově hlavičce.

Mizernou produktivitu domácích potřestal těsně před pauzou Sandro Tonali, který využil obrovské chyby Rema Freulera a zvýšil na 2:0. Ve druhém poločase padly ještě tři góly. V 78. minutě zvýšil na rozdíl tří branek Rafael Leao, ale čtyři minuty před koncem z penalty vykřesal Atalantě naději na zvrat Zapata. V 94. minutě Mateo Pašalič snížil na rozdíl jedné branky, ale víc domácí nestihli. AC se díky třetímu vítězství za sebou posunulo na druhé místo o dva body za Neapol.

AS Řím porazil díky brankám Lorenza Pellegriniho a Henrika Mchitarjana nováčka z Empoli 2:0. Tým Josého Mourinha napravil prohru z městského derby a v neúplné tabulce italské ligy drží pátou příčku.

Lazio Řím bez zraněného kanonýra Cira Immobileho prohrálo v Boloni 0:3. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho nenavázali na vítězství 3:2 nad městským rivalem AS, podruhé v této sezoně Serie A nebodovali a jsou sedmí.

Boloňa nakročila k nejvyššímu vítězství v ročníku mezi 14. a 17. minutou, kdy se trefili Musa Barrow a Arthur Theate, kteří si vzájemně góly připravili. V 68. minutě zvýšil Aaron Hickey po další Barrowově asistenci. Zmar Lazia korunoval čtvrt hodiny před koncem Francesco Acerbi vyloučením po druhé žluté kartě.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Boloňa - Lazio Řím 3:0 (14. Barrow, 17, Theate, 68. Hickey)
Hellas Verona - Spezia 4:0 (4. Simeone, 15. Faraoni, 42. Caprari, 71. Bessa)
Sampdoria Janov - Udine 3:3 (24. vlastní Stryger Larsen, 48. Quagliarella z pen., 69. Candreva - 15. Pereyra, 43. Beto, 82. Forestieri),
AS Řím - Empoli 2:0 (42. Pellegrini, 48. Mchitarjan)
Fiorentina - Neapol 1:2 (28. Lucas Martínez - 39. Lozano, 50. Rrahmani),
Bergamo - AC Milán 2:3 (86. D. Zapata z pen., 90.+4 Pašalič - 1. Calabria, 43. Tonali, 78. Leao).

Reklama

Související témata: