Hlavní obsah

Během necelého roku z Letné až pod Vesuv? Italský expert vidí exsparťana v Neapoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jen spekulace, ale zajímavá. Tím spíše, že ji vyslovil známý italský novinář Gianluca di Marzio. Expert na fotbalové přestupy přišel s informací, že se italský mistr SSC Neapol zajímá o slovenského reprezentanta Dávida Hancka. Bývalý obránce pražské Sparty odešel teprve loni v půlce srpna z Letné do Feyenoordu Rotterdam, s nímž se stal mistrem nizozemské Eredivisie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto ze Sparty Praha a Dávid Hancko po utkání 3. ligového kola se Sigmou Olomouc, které bylo pro Hancka posledním v rudém dresu.

Článek

Je podepsán hned pod dvěma mistrovskými tituly. První tři kola ještě odehrál za Spartu, která na konci soutěže oslavila první ligový triumf po dlouhých devíti letech.

Dávid Hancko rozhodně nemusí litovat. S Feyenoordem Rotterdam zastínil obrovské rivaly jako Ajax Amsterdam či PSV Eindhoven a usedl na nizozemský fotbalový trůn.

Slovenský obránce patřil na svém postu mezi nejlepší v soutěži. Magazín AD Sportwereld ho dokonce vyhlásil nejlepším hráčem Eredivisie!

Souvislost s Neapolí tak nezní jako utopie. Jak italský expert Gianluca di Marzio pracující pro televizi Sky Sports vysvětluje, čerstvý italský šampion bude muset zalátat díru po Korejci Kim Min-jaeovi, který je velmi silně spojován s odchodem do Manchesteru United. Jeho nástupcem by se mohl stát právě buď Hancko, nebo Srb Nikola Milenkovič z Fiorentiny.

„Mám zakázáno o tom mluvit," zasmál se Hancko, když reagoval na otázku ohledně přestupních spekulací. „Opravdu neumím říct víc, ale teď se maximálně koncentruji pouze na reprezentaci," cituje obránce slovenský server šport.sk.

Hancko by se pod Vesuvem mohl sejít s reprezentačním spoluhráčem Stanislavem Lobotkou. Oba hráče shodně zastupuje agentura FairSport.

Dávid Hancko si přivyká na roli otce i na náročné tréninky pod novým koučem. Obojí si pochvalujeVideo: Sport.cz

Škodná by jistě nebyla ani Sparta. Při Hanckově přestupu se uvádělo, že letenský klub na něm může včetně bonusů vydělat až čtvrt miliardy korun.

V případě, že by k transferu do Neapole došlo, tak by se Hancko vrátil do italské Serie A po čtyřech letech. Před Spartou působil ve Fiorentině, kam zamířil v roce 2018 z MŠK Žilina.

Hancka teď se slovenskou reprezentací čekají kvalifikační zápasy proti Islandu a Lichtenštejnsku.

Reklama