Hlavní obsah

Bývalý kouč italské reprezentace Donadoni povede Cagliari

Novým koučem fotbalistů Cagliari se stal někdejší reprezentační záložník a pozdější trenér italského národního týmu Roberto Donadoni. Na lavičce vystřídal Pierpaola Bisoliho, jenž byl v pondělí po 12 ligových zápasech odvolán. Cagliari vyhrálo od začátku sezóny jen dvě utkání a patří mu 17. místo v Serii A.

Foto: archiv, Sport.cz

Roberto Donadoni

Článek

Donadoni ještě dnes podepíše v klubu smlouvu a bude představen na tiskové konferenci. "Bohužel příliš často jsou ve fotbale klíčové výsledky a mnohokrát nás donutí k rozhodnutí, která jdou na úkor přátelství," uvedl klubový prezident Massimo Cellino, jenž Bisoliho angažoval po uplynulé sezoně.

Bývalý hráč Cagliari Bisoli dovedl v uplynulých dvou letech Cesenu ze třetí ligy až mezi elitu. Koncem června přicházel do klubu jako hrdina, z 12 zápasů nového ročníku však dokázal s týmem vybojovat pouze dvě výhry.

Sedmačtyřicetiletý Donadoni se po úspěšné hráčské kariéře ujal národního týmu po zisku titulu mistrů světa v roce 2006. Po neúspěchu na mistrovství Evropy o dva roky později s ním svaz neprodloužil smlouvu. Loni sedm měsíců vedl Neapol, v říjnu byl však po sérii proher odvolán.

Reklama

Související témata: