Hlavní obsah

Inter - Cagliari 1:4Cagliari českého trenéra Zemana nastřílelo Interu čtyři góly

Řím
Aktualizováno

Hlavně díky hattricku Albina Ekdala porazilo Cagliari, které trénuje český kouč Zdeněk Zeman, milánský Inter 4:1. Fotbalisté Neapole se v pátém kole italské ligy dočkali druhého vítězství v ročníku. Jeden ze soupeřů pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy vyhrál na hřišti Sassuola 1:0, přerušil sérii tří duelů bez plného bodového zisku a v domácí soutěži zvítězil poprvé od konce srpna.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Albin Ekdal (vpravo nahoře) se raduje se spoluhráči z Cagliari z gólu proti Interu Milán.

Článek

Cagliari se dočkalo prvního vítězství pod vedením kouče Zdeňka Zemana. O triumf sardinského týmu v Miláně se zasloužil především švédský středopolař Albin Ekdal, který stačil nastřílet hattrick během prvního poločasu.

Inter doma stihl rychle vyrovnat, když na trefu Marca Saua z desáté minuty zareagoval osm minut nato Pablo Osvaldo. Pak se ale milánskému týmu vykartoval během dvou minut záložník Juto Nagatomo a krátce nato začal pálit Ekdal.

Pětadvacetiletý Švéd nejprve uspěl dorážkou zblízka, poté uklidil do sítě přihrávku Víctora Ibarba a potřetí slavil, když se prosadil ve skrumáži po rohovém kopu. Opařený Inter navíc před přestávkou přečkal i pokutový kop, který neproměnil Andrea Cossu.

Soupeř Sparty v EL slaví tři body

O vítězství Neapole celku rozhodl v 28. minutě s třemi brankami nejlepší střelec týmu José Callejón, který snadno poslal do branky centr Gonzala Higuaína. Stejně jako ve středu při remíze 3:3 s Palermem mohla Neapol o triumf přijít, Federico Peluso však těsně před koncem mířil jen do břevna.

Naplno nebodoval ani městský rival Interu AC Milán, který remizoval 1:1 s Cesenou. Po úterním nerozhodném výsledku s Empoli tak hráči AC ztratili podruhé za sebou body s nováčkem. Na výhru čekají svěřenci trenéra Filippa Inzaghiho už tři zápasy.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Sassuolo - Neapol 0:1 (28. Callejón)
Neapol: Cabral - Zúňiga, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano (77. Jorginho), David López - Callejón, Hamšík (61. De Guzmán), Insigne - Higuaín (70. Zapata). Trenér: Benítez.
Cesena - AC Milán (10. Succi - 19. Rami)
Chievo - Empoli (50. Meggiorini - 59. Pucciarelli)
FC Turín - Fiorentina (62. Quagliarella - 78. Babacar)
Inter Milán - Cagliari 1:4 (18. Osvaldo - 29., 34. a 44. Ekdal, 10. Sau)
FC Janov - Sampdoria Janov 0:1 (75. Gabbiadini).

Reklama

Související témata: