Hlavní obsah

Inter - Hellas Verona 1:0Darmianův gól zařídil výhru nad Veronou a přiblížil Inter Milán k titulu

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán v 33. kole italské ligy po brance Mattea Darmiana porazili 1:0 Veronu a udělali další krok k prvnímu titulu od roku 2010. Tabulku vedou o 11 bodů před Atalantou Bergamo, jež v neděli deklasovala 5:0 Boloňu. O další dva body zpět jsou Juventus a AC Milán, který má k dobru pondělní utkání s Laziem Řím.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Kanonýr Interu Milán Romelu Lukaku si s míčem neobyčejně rozumí.

Článek

Když už to vypadalo, že Inter potřetí za sebou v Serii A remizuje, zachránil ho gólem v 76. minutě Darmian. Pro italského obránce šlo o druhou vítěznou branku v posledních týdnech, 11. dubna rozhodl o třech bodech v utkání s Cagliari.

"Soupeř hraje dobrý fotbal, takže jsme věděli, že to bude těžké. Ale jediné, na čem záleží, je výsledek a díky třem bodům jsme zase blíž našemu cíli," řekl Darmian, který pomohl Interu vyhrát třináctý domácí zápas za sebou, což se Nerazzurri zatím povedlo jen jednou v roce 2011.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Kouč Interu Milán Antonio Conte a Romelu Lukaku kráčejí za italským titulem.

Radost z vítězství měl i trenér Interu Antonio Conte. S milánským celkem totiž může ukončit devítiletou nadvládu Juventusu, kterou při působení v Turíně v letech 2011 až 2014 pomohl odstartovat.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Duvan Zapata (vlevo) z Atalanty Bergamo v souboji s Adamem Soumaoroem z Boloni.

"Na 95 procent už máme titul," řekl v rozhovoru pro Sky Italia. "Vítězství proti týmu, který neměl co ztratit a hrál otevřeně, nám nepřineslo tři nebo šest bodů, ale devět," prohlásil jednapadesátiletý kouč.

Atalanta Bergamo si ve velkém stylu připsala šesté ligové vítězství z posledních sedmi zápasů. O výhru nad Boloňou se postaralo pět různých střelců, hosté hráli téměř celý druhý poločas o deseti bez vyloučeného Jerdyho Schoutena.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Gestikuluje Hans Hateboer z Atalanty Bergamo.

Juventus je po remíze 1:1 s Fiorentinou třetí se stejným bodovým ziskem, jako má AC. Turínský celek dnes prohrával po penaltě Dušana Vlahoviče, hostům však po přestávce zajistil bod střídající Álvaro Morata. Fiorentina je 14. a od pásma sestupu ji dělí šest bodů.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
Benevento - Udine 2:4 (34. Viola z pen., 83. Lapadula - 4. Molina, 31. Arslan, 49. Stryger Larsen, 73. Braaf)
Fiorentina - Juventus Turín 1:1 (29. Vlahovič z pen. - 46. Morata)
Inter Milán - Hellas Verona 1:0 (76. Darmian)
Cagliari - AS Řím 3:2 (4. Lykojannis, 57. Marin, 64. Pedro - 27. Pérez, 69. Fazio),
Bergamo - Boloňa 5:0 (22. Malinovskyj, 44. Muriel z pen., 57. Freuler, 59. Zapata, 73. Mirančuk).

Reklama

Související témata: