Hlavní obsah

Divoký závěr zápasu v Itálii! Zkrat videa, čtyři červené karty a obrovský výbuch emocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně divoký konec zápasu přinesl nedělní souboj italské nejvyšší soutěže mezi Juventusem a Salernitanou. Obrovskou vlnu nevole nastartoval gól Arkadiusze Milika z šesté minuty nastaveného času, který pro Starou dámu znamenal vedení 3:2. Sudí ovšem branku kvůli ofsajdu neuznal, podle všeho ale chyboval VAR, který v záběrech zapomněl na jednoho z hostujících hráčů. Napjatá koncovka navíc přinesla hned čtyři červené karty, jednu z nich vyfasoval i již zmíněný Milik, který při oslavách vstřelené branky obdržel druhý žlutý kartónek za svlečení dresu.

Foto: Fabio Ferrari, ČTK/AP

Obránce Juventusu Leonardo Bonucci během závěrečné strkanice.

Článek

Trápící se Juventus v roli jasného favorita zápasu přivítal na domácím stadionu Salernitanu a domácí fanoušci pochopitelně čekali plný bodový zisk. První poločas ale další výhře moc nenasvědčoval. Nejprve se do domácí branky prosadil Antonio Candreva, v nastaveném čase podruhé udeřil Krzystof Piatek, jehož proměněná penalta znamenala luxusní vedení 2:0.

Stará dáma se ovšem nevzdala a druhý poločas hrála jako vyměněná. Pomohla tomu i bleskurychlá kontaktní branka z úvodu druhého dějství, po které Salernitana odolávala místy až drtivému tlaku. Hostující celek potřeboval zvládnout ještě čtyřminutové nastavení, které se ale pořádně protáhlo.

Juventus totiž ve třetí minutě nastaveného času vykřesal penaltu, kterou sice obránce Leonardo Bonucci neproměnil, jeho dorážka však v síti skončila. A aby toho nebylo málo, tak na několik desítek vteřin bylo v Turíně obrovsky veselo. Domácím se totiž povedlo zvrátit výsledek rohovým kopem, po kterém dokázal přesně zacítil polský forvard Milik. Zdálo se, že Juventus za minutu dvanáct otočil výsledek na 3:2,  avšak nestalo se.

Na regulérnost třetí trefy si totiž posvítil videorozhodčí, jehož verdikt nastartoval vlnu nevole. Milikovu branku kvůli ofsajdovému postavení Bonucciho, jenž aktivně zasahoval do letu míče, nakonec neuznal. Jak se ale později ukázalo, tak videotechnika ve svých záběrech úplně zapomněla na hostujícího Candrevu, který se v době zakončení nacházel v roli posledního hráče.

„Je pozoruhodné, že videoasistent rozhodčího (VAR) zapomněl na Candrevu, který, jak se zdá, byl ještě 50 cm za Bonuccim," divil se na Twitteru italský fotbalový expert James Horncastle. „Jedna z největších chyb, kterou si od dob zavedení VAR pamatuji. Jak je možné, že VAR nezískal správný záběr situace na takovém stadionu? Šílené," dodal.

To ale zdaleka nebylo vše. Další překvapivý moment přišel při udělení druhé žluté karty pro skórujícího Milika, který při oslavách vstřelené branky svlékl dres. A i když branka nakonec nebyla uznána, přesto vyloučení platilo. A emoce byly na světě.

V následných minutách sudí vytasil červený kartónek ještě třikrát. Situaci totiž neunesl ani domácí trenér Massimiliano Allegri, předčasně do kabiny musel také Kolumbijec Juan Cuadrado, který se výrazně podílel na závěrečné hromadné strkanici. Na druhé straně si červenou kartu zblízka prohlédl i obránce Federico Fazio.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články