Hlavní obsah

Duelům v Anglii, Itálii a Španělsku bude předcházet minutová vzpomínka na Pelého

Velké fotbalové ligy v Anglii, Itálii a Španělsku věnují před nadcházejícími zápasy minutu k uctění památky zesnulé legendy Pelého. V Premier League se bude před výkopem tleskat, v Serii A a La Lize připomene slavného Brazilce minuta ticha.

Foto: ČTK/AP

Obří obrazovka oznamuje úmrtí fotbalové legendy Pelého před fotbalovým zápasem anglické Championship mezi West Bromwich Albion a Preston North End.

Článek

Hráči a rozhodčí v anglické lize budou mít na rukávech smuteční černou pásku. "Pro mnohé to byl největší fotbalista všech dob a mimořádný talent, jenž inspiroval miliony lidí na celém světě," uvedli představitelé Premier League o Pelém, jenž zemřel ve čtvrtek v 82 letech.

Italský fotbalový svaz FIGC oznámil, že minuta ticha bude předcházet všem zápasům středečního úvodního jarního kola Serie A. Chvíle ticha má být i před posledními přípravnými duely. Prezident FIGC Gabriele Gravina řekl, že díky Pelému se z fotbalu stal nejoblíbenější a nejrozšířenější sport na světě.

Ve španělské lize bude minuta ticha před všemi duely 15. kola dnes a v sobotu, mimo jiné před utkáním Valladolidu proti Realu Madrid či před barcelonským derby FC proti Espaňolu.

Ve francouzské lize už stihli připomenout Pelého památku ve čtvrtečních pozdně večerních duelech. Před utkáním Marseille proti Toulouse se na počest trojnásobného mistra světa dlouze tleskalo a na světelné obrazovce svítila jeho černobílá fotografie.

Reklama