Hlavní obsah

Neapol - Inter 3:1Finalista Ligy mistrů Inter Milán prohrál v Neapoli, Cremona sestoupila

Aktualizováno

Finalista fotbalové Ligy mistrů Inter Milán prohrál v nedělním 36. kole Serie A na hřišti mistrovské Neapole 1:3 a v domácí soutěži poznal přemožitele po pěti vítězstvích. Hosté hráli přes poločas v oslabení a nenavázali na úterní postup přes městského rivala AC v "milionářské" soutěži. V tabulce klesli na čtvrté místo za Lazio Řím, které zvítězilo v Udine 1:0. Dvě kola před koncem ligy se stala Cremona po Sampdorii Janov druhým jistým sestupujícím týmem.

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Útočník Interu Lautaro Martínez (vpravo), za ním slavící fotbalista Neapole Giovanni Di Lorenzo.

Článek

Inter hrál v deseti od 41. minuty, poté co byl po druhé žluté kartě vyloučen Gagliardini. Čerství šampioni přesilovku po změně stran využili, ale na Anguissovu trefu odpověděl belgický kanonýr Lukaku. Klub zpod Vesuvu si pak pět minut před koncem vzal vedení zpět zásluhou krásné trefy Di Lorenza do pravého horního rohu a v nastavení pojistil výhru střídající Gaetano.

Inter, který se ve finále Ligy mistrů utká 10. června s Manchesterem City, v Serii A stále o jistotu účasti i v příštím ročníku elitní soutěže bojuje. Dvě kola před koncem sezony mají "Nerazzuri" v neúplné tabulce už jen dvoubodový náskok na pátý AC Milán.

Lazio zvítězilo gólem Cira Immobileho z penalty, který si připsal 200. gól nebo asistenci v dresu Lazia Řím. V sezoně to byla jeho dvanáctá trefa.

O sestupu Cremony rozhodla bezbranková remíza Lecce a Spezie, která má na posledním nesestupovém místě na Cremonu nedostižný náskok sedmi bodů. Lecce i Spezia nadále zůstávají ohroženy sestupem. Mezi osmnáctou Veronou a šestnáctým Lecce je rozdíl tří bodů.

Italská fotbalová liga - 36. kolo
Lecce - Spezia 0:0
FC Turín - Fiorentina 1:1 (66. Sanabria - 48. Jovič)
Neapol - Inter Milán 3:1 (67. Anguissa, 85. Di Lorenzo, 90.+5 Gaetano - 82. Lukaku)
Udine - Lazio Řím 0:1 (60. Immobile z pen.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články