Hlavní obsah

Barcelona posiluje! Do Katalánska míří dvě nové tváře

Aktualizováno

Barcelonu posílili záložník Franck Kessié a dánský obránce Andreas Christensen. Pětadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny do katalánského celku přišel jako volný hráč z AC Milán, o rok staršímu Christensenovi skončila smlouva v Chelsea. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Barcelonu posílil záložník Franck Kessié. Pětadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny do katalánského celku přišel jako volný hráč z AC Milán.

Článek

Kessié do Barcelony zamířil po třech letech v Miláně. V uplynulé sezoně Serie A odehrál 31 zápasů, dal šest branek a přispěl Rossoneri k ukončení jedenáctiletého čekání na mistrovský titul.

Na Camp Nou bývalý hráč Bergama nebo Ceseny podepsal čtyřletou smlouvu. Součástí dohody s úřadujícím španělským vicemistrem je i výstupní klauzule na 500 milionů eur (asi 12,4 miliardy korun).

Na stejných podmínkách se s Barcelonou dohodl i Christensen, který během desetiletého působení v Chelsea dvě sezony hostoval v Mönchengladbachu. Za reprezentaci odehrál urostlý stoper 56 utkání a dal dva góly, na loňském Euru se podílel na dánském postupu do semifinále.

Reklama