Hlavní obsah

Ibrahimovic odmítl nařčení z rasismu. Co vzkázal?

Milán/Praha

Vyostřené čtvrtfinále Italského poháru mezi Interem Milán a AC Milán má dohru. Bývalý parťáci z Manchesteru United Zlatan Ibrahimovic a Romelu Lukaku si během úterního utkání vjeli pořádně do vlasů, padaly hodně ostré výrazy a část veřejnosti nařkla švédského veterána z rasismu kvůli jeho slovům o voodoo. Devětatřicetiletý útočník Rossoneri se následně k celé záležitosti vyjádřil prostřednictvím sociálních sítí.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Opora AC Milán Zlatan Ibrahimovic v utkání čtvrtfinále Italského poháru proti Interu.

Článek

„Běž dělat svoje voodoo, ty malej osle," pokřikoval na Lukakua Ibrahimovic během vyhroceného konfliktu čtvrtfinálového klání. Někteří fanoušci za tím vidí rasismus, bývalý švédský reprezentant to odmítá.

„Ve Zlatanově světě není místo pro rasismus! Všichni jsme stejná rasa - všichni jsme si rovni. Všichni jsme hráči, jen někteří z nás jsou lepší fotbalisté než ti ostatní," napsal na sociální sítě Ibrahimovic s nadhledem sobě vlastním.

Ibrahimovic se za slova o voodoo Lukakuovi omluvit odmítl. Podle zpráv blízkých kabině AC se ale po utkání omlouval svým spoluhráčům za to, že svůj tým po dvou žlutých kartách oslabil.

Švédský fotbalista totiž sice v 31. minutě otevřel skóre utkání. V závěru poločasu ale právě po hádce s Lukakuem vyfasoval žlutou kartu, aby se v 58. minutě druhým žlutým karetním trestem nechal vyloučit za faul na Aleksandara Kolarova. Červeno-černí následně dvakrát inkasovali a z postupu do semifinále se radovali městští rivalové.

Reklama

Související témata: