Hlavní obsah

Udinese - AC Milán 1:1Ibrahimovic zachránil AC Milán aspoň bod, ztratil i Juventus

Řím

Lídr italské fotbalové ligy AC Milán v 17. kole remizoval 1:1 v Udine a v případě nedělní výhry městského rivala Interu s Cagliari může přijít o první příčku. Alespoň bod zařídil "Rossoneri" gólem v nastavení Zlatan Ibrahimovic. Překvapení se zrodilo i v Benátkách, Juventus na hřišti nováčka hrál rovněž nerozhodně 1:1. Fiorentina deklasovala 4:0 Salernitanu, dvakrát se trefil nejlepší střelec soutěže Dušan Vlahovič.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic svým gólem poslal AC Milán do vedení, nakonec z toho byla jen remíza.

Článek

Udine vedl místo odvolaného Lucy Gottiho jeho dosavadní asistent Gabriele Cioffi a premiéra v roli hlavního kouče mu vyšla takřka dokonale. V 17. minutě dotáhl Beto se štěstím a po několika odrazech rychlý brejk a vypadalo to, že jeho tým ukončí čtyřzápasové čekání na vítězství.

V druhé minutě nastavení se ale Ibrahimovic nejlépe zorientoval ve vápně a zblízka překonal gólmana Silvestriho. Čtyřicetiletý útočník se stal po Lionelu Messim a Cristianu Ronaldovi třetím hráčem v tomto tisíciletí, který nastřílel v pěti nejprestižnějších evropských ligách 300 branek. V závěru byl vyloučen domácí Succes, skóre už se ale nezměnilo a Milán ztratil body počtvrté z posledních šesti zápasů.

Juventus přišel už ve 12. minutě o zraněného kapitána Paula Dybalu, i bez ofenzivní opory se ale ujal po Moratově trefě z těžké pozice vedení. V 55. minutě napřáhl z voleje zpoza vápna Aramu a nekompromisní ránou vyrovnal.

Benátky přerušily třízápasovou šňůru porážek a drží se nad sestupovým pásmem. "Stará dáma" je po další ztrátě šestá.

Vlahovič řádil

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalisté Juventusu překvapivě pouze remizovali na hřišti nováčka Benátek

Vlahovič se prosadil dvakrát po změně stran. Nejprve skóroval překvapivou střelou na zadní tyč a 15. ligový zásah v sezoně přidal zblízka po centru z levé strany.

Jednadvacetiletý srbský útočník se stal teprve třetím hráčem za posledních 60 let, který nasázel v jednom kalendářním roce v Serii A přes třicet branek.

Fiorentina je i díky němu na pátém místě, Salernitana zůstává poslední.

Italská liga - 17. kolo:
Fiorentina - Salernitana 4:0 (51. a 84. Vlahovič, 31. Bonaventura, 90. Maleh)
Benátky - Juventus Turín 1:1 (55. Aramu - 32. Morata),
Udine - AC Milán 1:1 (17. Beto - 90.+2 Ibrahimovic).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.