Hlavní obsah

Ibrahimovicovi hrozí, že už se v této sezoně v dresu AC Milán nepředstaví

Fotbalisté AC Milán se možná budou muset obejít bez hvězdného útočníka Zlatana Ibrahimovice až do konce sezony. Jednačtyřicetiletý švédský kanonýr se potýká se svalovými problémy, a přestože se vedení klubu nevzdává naděje, že se ještě do hry zapojí, po dnešním vyšetření je jasné, že se v nejbližší době na hřiště nevrátí.

Zlatan Ibrahimovic se aktuálně zotavuje ze zranění.

Článek

AC Milán v dnešním prohlášení vyloučil, že by se Ibrahimovic zapojil do semifinále Ligy mistrů, v němž dojde na milánské derby s Interem. Duely jsou na programu 10. a 16. května.

Ibrahimovic si na konci března zranil na tréninku stehenní sval a takřka na měsíc vypadl z přípravy. Před týdnem při rozcvičování před zápasem s Lecce si poranil lýtko. "Zlatan podstoupil kontrolu, která potvrdila zranění pravého lýtka. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ještě je malá naděje, že stihne konec sezony," uvedl klub.

Pokud bude muset Ibrahimovic předčasně ukončit sezonu, může to být zároveň i konec jeho kariéry. Podle italského listu Gazzetta dello Sport s ním AC neplánuje prodloužit smlouvu, která vyprší na konci června.

V této sezoně nastoupil jen ve čtyřech zápasech italské ligy a celkem odehrál pouze 144 minut. I tak se stihl stát nejstarším střelcem v soutěži, když v polovině března proměnil pokutový kop na hřišti Udine. Ve věku 41 let a 166 dní překonal dosavadního rekordmana Alessandra Costacurtu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.