Hlavní obsah

Inter porazil FC Janov a vede dál o sedm bodů

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán porazili v 27. kole italské ligy FC Janov na jeho hřišti 2:0 a vedou o sedm bodů před druhým Juventusem. Ten porazil v městském derby FC Turín 1:0 brankou Chielliniho po trestném kopu Pavla Nedvěda.

Článek

Skóre v Janově otevřel už v 2. minutě nejlepší střelec milánského celku Zlatan Ibrahimovic, který po samostatném úniku pohotově přeloboval domácího brankáře. Výhru úřadujícího mistra pojistil po hodině hry mladík Balotelli, ale jeho trefa vyvolala diskuse. Ani z opakovaných záběrů nebylo úplně jasné, zda míč po střele osmnáctiletého hráče celým objemem překročil brankovou čáru, než ho jeden z domácích obránců vykopl.

Osmnáctiletý Balotelli potvrdil současnou střeleckou formu, v posledních třech zápasech dal čtyři branky. Během středečního semifinále Italského poháru v Janově přitom zkolaboval, ale na vlastní žádost byl posléze propuštěn z nemocnice a už ve čtvrtek opět trénoval s týmem.

Už během první půle museli pro zranění střídat milánští stopeři Materazzi a Burdisso a hrozí, že budou trenérovi Josému Mourinhovi chybět ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United.

Pavel Nedvěd naskočil do turínského derby až v 69. minutě, když za bezbrankového stavu vystřídal talentovaného záložníka Giovinca. O deset minut později bývalý český reprezentant stočil přímý volný kop z levé strany do pokutového území soupeře, kde se razantní hlavičkou prosadil stoper Juventusu Chiellini a rozhodl.

AS Řím remizoval s Udine 1:1. Úvodní branku dal v 55. minutě brazilský obránce Felipe, který přesnou hlavičkou potrestal zmatky domácí obrany po předchozí standardní situaci. Římský celek, který hrál od 68. minuty bez vyloučeného De Rossiho, vyrovnal už za šest minut. Po individuální akci se prosadil křížnou střelou černohorský kanonýr Vučinič.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
AS Řím - Udine 1:1 (61. Vučinič - 55. Felipe), FC Janov - Inter Milán 0:2 (2. Ibrahimovic, 61. Balotelli), FC Turín - Juventus Turín 0:1 (80. Chiellini).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.