Hlavní obsah

Boloňa - Inter 2:1Inter prohrál nečekaně v Boloni, Bergamo vyrovnalo s Turínem po Zimově ruce

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán překvapivě v dohrávce 20. kola italské ligy prohráli 1:2 v Boloni a čtyři kola před koncem zůstali druzí v tabulce o dva body za vedoucím AC Milán. V přestřelce Bergama s FC Turín vyrovnala Atalanta na 4:4 šest minut před koncem po ruce hostujícího Davida Zimy.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Zklamaný Lautaro Martinez z Interu Milán v duelu s Boloňou.

Článek

Mistrovský Inter prohrál poprvé po více než dvou měsících a utrpěl možná rozhodující ztrátu v souboji o titul. Favorita poslal do vedení už ve 3. minutě Ivan Perišič, ale ve 28. vyrovnal Marko Arnautovic a v 81. minutě rozhodl o první domácí výhře Boloni nad Interem po více než dvaceti letech Nicola Sansone.

Využil velké chyby náhradního brankáře Ionuta Radua, jenž nohou netrefil míč po autu, a pro Sansoneho už nebyl problém zasunout do prázdné branky. Radu se dostal do branky poprvé po téměř roce kvůli problémům se zády jedničky Samira Handanoviče.

V divokém utkání v Bergamu padlo osm gólů a z toho čtyři z penalt. Pokaždé při nich zachovali klidnou hlavu stejní hráči - domácí Luis Muriel a hostující Saša Lukič. Muriel vyrovnal na 4:4 poté, co si rozhodčí nechal za pomoci VAR zkontrolovat spornou situaci z 81. minuty, kdy zahrál Zima rukou v pokutovém území. Následně odpískal pokutový kop, český reprezentační obránce dostal žlutou kartu a záhy střídal. Skóre se už nezměnilo, Bergamo je osmé, Turín jedenáctý.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Fiorentina - Udine 0:4 (12. Pablo Marí, 36. Deulofeu, 90.+1 Walace, 90.+5 Udogie)
Bergamo - FC Turín 4:4 (18. a 84. Muriel obě z pen., 23. De Roon, 78. Pašalič - 36. a 63. Lukič obě z pen., 4. Sanabria, 68. vlastní Freuler)
Boloňa - Inter Milán 2:1 (28. Arnautovic, 82. Sansone - 3. Perišič)

Reklama

Související témata: