Hlavní obsah

Italský svaz by rád brzy pustil na stadion i část fanoušků

Řím

Italská fotbalová liga začne po koronavirové přestávce 20. června bez diváků, ale svaz by rád nedlouho po restartu určitý počet lidí na stadion pustil. Jak velkou část kapacity by kluby mohly naplnit, svazové vedení zatím neupřesnilo.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Italská fotbalová liga znovu začne 20. června

Článek

"Doufám, že ještě do konce obnovené sezony alespoň malá část fanoušků bude moci na stadiony přijít. V arénách s 60 tisíci místy přece musí být možné vytvořit pro určité procento prostor. Samozřejmě s nezbytnými opatřeními. To je něco, co si opravdu z celého srdce přeji," řekl šéf svazu Gabriele Gravina stanici Radio 24.

Pro obnovenou Serii A platí nařízení, že na stadion bude smět nejvýš 300 lidí. Tribuny proto budou prázdné. Gravina věří, že v červenci by se tento počet mohl zvýšit. Otevření stadionů by podle něj bylo "malou známkou naděje" pro celou zemi, která patří mezi nejvíce zasažené covidem-19.

Obnovenou sezonu zahájí dohrávka FC Turín - Parma a v první hrací den je na programu, který dnes byl zveřejněn, i souboj Verony s Cagliari. Během šesti týdnů musí týmy zvládnout dvanáct kol, proto je čekají dva zápasy týdně. Liga skončí 2. srpna.

Reklama

Související témata: