Hlavní obsah

Italští fotbalisté vstoupili do boje proti mafii. Budou trénovat na jejím bývalém území

ŘÍM

Do boje proti mafii vstoupila i italská fotbalová reprezentace. V srpnu, říjnu a listopadu se bude na kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2012 připravovat na hřišti postaveném v Kalábrii na pozemcích, které v minulosti patřily zločinecké organizaci 'Ndrangheta.

Článek

Areál v Rizziconi vybudovaný na území, které bylo mafii zabaveno v roce 2003, ve středu navštívilo vedení svazu. Ten chce přesunutím přípravy národního týmu do Kalábrie symbolicky ukázat, že Itálie vede úspěšný boj s mafií.

"Pro mladé lidi v kraji je příchod reprezentace velkou nadějí, protože chtějí obrátit list," citovala agentura Reuters Pina De Masiho z organizace Liberia bojující proti organizovanému zločinu.

Kalábrie byla dlouho centrem vlivu 'Ndranghety. V roce 2001 italská vláda dokonce nechala rozpustit tamní zastupitelstvo Rizziconi, protože bylo ovládáno mafií.

Jednou nohou v Polsku

Nejbližší kvalifikační zápas čeká Itálii začátkem září na Faerských ostrovech a tým Cesare Prandelliho má postup na šampionát v Polsku a Ukrajině na dosah. Ve skupině C má na prvním místě pětibodový náskok před druhým Slovinskem, navíc má zápas k dobru.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.