Hlavní obsah

Jestli Mutu dostane trest za dopink, tak definitivně skončí, míní jeho agent

PRAHA

Agent fotbalového útočníka italské Fiorentiny Adriana Mutua Gigi Becali přiznal, že jeho klient ukončí kariéru, pakliže přijde trest, který má nést za další pozitivní dopingový test. „Jestli jsou výsledky potvrzeny, pak může Mutu své aktivní kariéře nadobro zamávat,“ nechal se slyšet zástupce nejlepšího střelce v historii rumunského národního týmu.

Článek

Italský olympijský výbor ve čtvrtek potvrdil, že měl rumunský útočník pozitivní dopingový nález na testu z 10. ledna po utkání nejvyšší italské soutěže Serri A proti Bari. Možné následky takového výsledku by pro obávaného střelce přitom mohly být zničující.

Jednatřicetiletý kanonýr by mohl dostat zákaz činnosti na jeden až čtyři roky. To by podle hráčova agenta neznamenalo nic jiného, než že by se Mutu s vrcholovým fotbalem předčasně rozloučil. „Jestli jsou výsledky potvrzeny, pak může Mutu své aktivní kariéře nadobro zamávat,“ řekl hráčův zástupce Becali pro rumunský kanál Gsp TV.

Poslední zprávy z klubu Fialek hovořily o tom, že zkušený Rumun přerušil odpolední trénink s týmem a za doprovodu lékaře a manažera mužstva odešel do kabin. Oficiální stanovisko celku z Florencie k celému případu zatím není známo.

Reklama

Související témata: