Hlavní obsah

Juventus - Chievo 3:1Juventus podvacáté vyhrál, uspěly i AS Řím a Neapol

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín v italské lize zdolali doma Chievo 3:1 a vedou tabulku stále o devět bodů, protože ani druhý AS Řím ve 24. kole nezaváhal a porazil i díky dvěma brankám Mattia Destra Sampdorii Janov 3:0. Dařilo se také třetí Neapoli, která zvítězila 2:0 na hřišti ligového nováčka Sassuola.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Kwadwo Asamoah z Juventusu (vpravo) slaví se spoluhráčem Stephanem Lichtsteinerem gól proti Chievu Verona.

Článek

Juventus poslal do vedení v duelu s Chievem premiérovou trefou v sezóně Ghaňan Kwadwo Asamoah. O jedenáct minut později pak doklepl vyražený míč do prázdné branky Claudio Marchisio. Chievu se podařilo zdramatizovat utkání díky kuriózní situaci krátce po změně stran. Uruguayec Martín Cáceres si srazil odkop gólmana Buffona nešťastně do vlastní branky.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Obhájci titulu dal jistotu v 58. minutě Španěl Fernando Llorente. Juventus si připsal dvacátou výhru v sezóně, v tomto ročníku prohrál jen jednou, v říjnu na hřišti Fiorentiny.

Římský AS měl proti Sampdorii v prvním poločase střeleckou převahu, ale dlouho se nemohl gólově prosadit. Povedlo se to až minutu před přestávkou, kdy si na centr Miralema Pjaniče naběhl Destro a poslal hlavou svůj tým do vedení. Pjanič přidal ve druhém poločase zásluhou přesně zahraného přímého kopu druhou branku, za další tři minuty střelou pod břevno zvýšil Destro, který je po šesté brance v sezóně nejlepším ligovým střelcem AS.

Hamšík přihrál na oba góly Neapole

Neapol vedla na hřišti Sassuola od 37. minuty po trefě Švýcara Blerima Dzemailiho, druhou branku přidal jedenáct minut po změně stran Lorenzo Insigne. Na oba góly přihrál slovenský útočník Marek Hamšík, který odehrál osmdesát minut. Neapol je dál třetí, na AS Řím ztrácí v tabulce čtyři body.

Catania porazila Lazio Řím 3:1 a po čtvrté výhře v sezóně a druhé z posledních třinácti zápasů se na chvíli vymanila ze sestupového pásma, než se před ni vrátilo Livorno po vítězství 2:1 v Cagliari. Z posledního místa ale Catania poskočila alespoň na osmnáctou pozici. Český reprezentant Jaroslav Plašil do duelu nastoupil v dresu vítězů v 84. minutě.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Catania - Lazio Řím 3:1 (1. Izco, 48. Spolli, 58. Peruzzi - 45.+1 Mauri)
Bergamo - Parma 0:4 (9. Molinaro, 74. vlastní Benalouane, 77. Cassano, 90.+3 Schelotto)
Cagliari - Livorno 1:2 (64. Nene - 44. Emerson, 53. Paulinho z pen.)
FC Janov - Udine 3:3 (69. a 79. Gilardino, 45. Konaté - 35. Basta, 40. Fernandes, 48. Muriel z pen.)
Juventus Turín - Chievo 3:1 (17. Asamoah, 29. Marchisio, 58. Llorente - 51. vlastní Cáreces)
Sassuolo - Neapol 0:2 (37. Dzemaili, 56. Insigne)
AS Řím - Sampdoria Janov 3:0 (44. Destro, 54. Pjanič, 57. Destro)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články