Hlavní obsah

Juventus si jako náhradu za Nedvěda vyhlédl Schweinsteigera

TURÍN

Vedení Juventusu Turín už počítá s tím, že český záložník Pavel Nedvěd v létě s fotbalem skončí, a shání za něj náhradu. Tou by se měl stát Němec Bastian Schweinsteiger z Bayernu Mnichov. Podle dnešního vydání deníku Tuttosport to řekl sportovní ředitel Juventusu Alessio Secco.

Článek

Šestatřicetiletému Nedvědovi vyprší 30. června smlouva a přestože se ke své budoucnosti zatím jasně nevyjádřil, italský klub raději s předstihem hledá jeho možného nástupce. Podle informací turínského deníku už se o Schweinsteigerovi začalo jednat a přestoupit by mohl už v lednu. V takovém případě by za něj měl Juventus zaplatit zhruba 4,5 miliónu eur (asi 115 miliónů korun).

Německý reprezentant má v Bayernu smlouvu do léta a zatím se nemá k jejímu prodloužení. V případě lednového přestupu by za něj bavorský klub alespoň něco utržil.

Schweinsteiger má v 24 letech na kontě už 61 zápasů za národní tým a 17 reprezentačních gólů. S německým mužstvem získal bronz na mistrovství světa 2006 a stříbro na letošním evropském šampionátu. Bayernu pomohl ke čtyřem ligovým titulům.

Reklama

Související témata: