Hlavní obsah

Juventus - Salernitana 2:0Juventus v italské lize porazil Salernitanu, AS Řím v derby přehrál Lazio

Fotbalisté Juventusu Turín porazili ve 30. kole italské ligy poslední Salernitanu 2:0 a upevnili si čtvrté místo. AS Řím v městském derby zvítězil nad Laziem jasně 3:0 a vystřídal rivala na páté příčce tabulky. Hellas Verona s reprezentačním záložníkem Antonínem Barákem remizoval na hřišti Empoli 1:1.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Dušan Vlahovič z Juventusu slaví.

Článek

Juventus poslal do vedení už v páté minutě Dybala po asistenci Vlahoviče, který ještě před pauzou přidal 21. gól v ligové sezoně. Hráči "Staré dámy" v domácí soutěži neprohráli pošestnácté za sebou a částečně si spravili chuť po středečním debaklu 0:3 s Villarrealem a vyřazení v osmifinále Ligy mistrů. Juventus v tabulce ztrácí bod na třetí Inter Milán, ale úřadující mistr má zápas k dobru.

Úvodní gól v Římě po necelé minutě hry vstřelil Abraham, který za 20 minut skóroval podruhé. Anglický útočník si v tomto ročníku polepšil na 15 ligových a 23 soutěžních branek. Ve své debutové sezoně za AS nikdo víc nenastřílel. Debakl Lazia dokonal už krátce před pauzou Pellegrini výstavní ranou z přímého kopu.

V Empoli se jako první prosadil ve 26. minutě domácí Di Francesco. Fotbalisté Hellasu po změně stran odpověděli. Simeone sice ještě neproměnil penaltu, ale Cancellieri už v 71. minutě vyrovnal. Veronský tým v italské lize potřetí v řadě nevyhrál a patří mu 10. příčka.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:
Benátky - Sampdoria Janov 0:2 (24. a 38. Caputo)
Empoli - Hellas Verona 1:1 (26. Di Francesco - 71. Cancellieri)
Juventus Turín - Salernitana 2:0 (5. Dybala, 29. Vlahovič),
AS Řím - Lazio Řím 3:0 (1. a 22. Abraham, 40. Pellegrini)
Boloňa - Bergamo 0:1 (82. Cissé)

Reklama

Související témata: