Hlavní obsah

Juventus - Lecce 4:0Juventus zdolal oslabené Lecce a Laziu odskočil na sedm bodů

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 28. kole italské ligy Lecce 4:0 a v neúplné tabulce se vzdálili druhému Laziu na sedm bodů. Římský celek má k dobru sobotní duel s Fiorentinou. Lecce, za nějž od 72. minuty naskočil český záložník Antonín Barák, hrálo téměř hodinu v deseti. "Stará dáma" využila přesilovku po přestávce, když se trefili Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo z penalty, Gonzalo Higuaín a Matthijs de Ligt.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo z Juventusu dává z penalty gól proti Lecce.

Článek

Hosté šli do oslabení v 31. minutě. Domácí záložník Rodrigo Bentancur využil zaváhání Fabia Lucioniho, vzal mu míč a chtěl jít sám na branku, jenže bek Lecce ho nedovoleně zastavil a obdržel červenou kartu.

"Bianconeri" poprvé zužitkovali početní výhodu v 53. minutě, kdy se Dybala těsně před vápnem nádherně trefil do horního růžku. Za necelých deset minut přidal druhou branku Ronaldo. Pětatřicetiletý Portugalec se trefil do sítě 20. celku z celkových 21, kterým v Serii A čelil. Ronaldo se prosadil z pokutového kopu ve druhém ligovém utkání po sobě.

V 83. minutě se zblízka prosadil Higuaín, kterému nahrál elegantní patičkou Ronaldo. O dvě minuty později stanovil konečné skóre stoper De Ligt.

Juventus vyhrál po koronavirové pauze i druhý ligový duel, naopak Lecce znovu čtyřikrát inkasovalo. V předchozím kole doma prohrálo s AC Milán 1:4.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
Juventus Turín - Lecce 4:0 (53. Dybala, 62. Ronaldo z pen., 83. Higuaín, 85. De Ligt)

Reklama

Související témata: