Hlavní obsah

Kanonýr Vlahovič přestoupil v den 22. narozenin z Fiorentiny do Juventusu

Nejlepší střelec italské fotbalové ligy Dušan Vlahovič v den 22. narozenin přestoupil z Fiorentiny do Juventusu a podepsal smlouvu do června 2026. Turínský klub za srbského reprezentanta zaplatí včetně poplatků 81,6 milionu eur (téměř dvě miliardy korun), v případě dosažení nespecifikovaných sportovních cílů si "Fialky" můžou přijít na dalších až 10 milionů eur (244 milionů korun). "Stará dáma" o tom informovala na svém webu.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Dušan Vlahovič ještě v dresu Fiorentiny při utkání s AC Milán.

Článek
Fotogalerie

Vlahovič dnes v Turíně podstoupil lékařskou prohlídku. V 21 zápasech tohoto ročníku Serie A dal 17 gólů a vede tabulku střelců společně s Cirem Immobilem z Lazia Řím. Na podzim přispěl k postupu Srbska na letošní mistrovství světa v Kataru.

Do Florencie přišel bělehradský rodák v roce 2018 z Partizanu za necelé dva miliony eur. V této sezoně pomohl "Fialkám" k průběžnému sedmému místu a boji o účast v evropských pohárech. Vlahovič měl v klubu smlouvu na další rok, prodloužení kontraktu ale opakovaně odmítl.

Jeho odchod do aktuálně pátého týmu italské ligy naštval fanoušky Fiorentiny. Před několika dny u stadionu Artemia Franchiho vyvěsili transparenty, na kterých mladému kanonýrovi vyhrožovali a uráželi ho. Kvůli výhrůžkám se případem začala zabývat i speciální složka florentské policie.

Reklama

Související témata: