Hlavní obsah

Kapitán Janova k pádu mostu: Byl jsem na něm deset minut před jeho zřícením. Nechápu to

Janov/Praha

Celá Itálie žije neštěstím v Janově. Na dálnici A10 se včera zřítil most Ponte Morandi. Místní policie ráno potvrdila, že tragédie má 35 obětí. Tento počet podle italského premiéra Giuseppeho Conteho ještě poroste. K tragédii se vyjádřily i italské fotbalové osobnosti. Velké štěstí měl kapitán fotbalového klubu CFC Janov Domenico Criscito, který byl na mostě 10 minut před jeho zřícením.

Foto: Profimedia.cz

Domenico Criscito v dresu italské reprezentace.

Článek

„Píšu tento vzkaz všem, kteří mi psali a měli o mě a mou rodinu starost. Jsme v pořádku. Byl jsem na mostě přesně deset minut před jeho zřícením. Mé myšlenky jsou s rodinami obětí. Není možné, aby se takovýto most zřítil, to prostě není možné," napsal Criscito na svůj instagramový účet.

V podobném duchu se vyjádřil na Twitteru i bývalý hráč CFC Janov útočník Leonardo Pavoletti. „Když pomyslím, kolikrát jsme ten most přejížděli, mám husí kůži. Je neuvěřitelné, jak se mohou takové tragédie stávat i dnes. Moje srdce je teď v Janově."

„Je to jedno z ,mých‘ měst a most mého života. Trpím, jako bych byl jedním z vás," napsal na Twitteru trenér Sevilly a někdejší hráč obou janovských celků CFC i Sampdorie Vincenzo Montella.

S oběťmi soucítil i trenér národního týmu Itálie Roberto Mancini. „Moje srdce je teď s rodinami obětí, městem a regionem, který si tohle nezasloužil."

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.