Hlavní obsah

Kritika Juventusu byla přehnaná, řekl kouč Sarri po výhře v Boloni

Trenér fotbalistů Juventusu Maurizio Sarri považoval nedávnou kritiku turínského týmu za přehnanou, proto byl rád, že obhájci titulu se po koronavirové pauze vrátili do italské ligy přesvědčivou výhrou 2:0 v Boloni a upevnili si první místo v tabulce.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Trenér Juventusu Maurizio Sarri při utkání s Boloňou.

Článek

Sarri a jeho svěřenci byli pod tlakem kvůli nepovedeným výkonům v Italském poháru. Juventus v odvetě semifinále remizoval 0:0 s AC Milán, stejný výsledek předvedl minulou středu ve finále s Neapolí, které následně podlehl 2:4 po penaltovém rozstřelu.

"Ve fotbale i v životě jsou názory a fakta. Pokud posloucháte názory, mysleli byste, že se tenhle tým rozpadá. Pokud se podíváte na fakta, vedeme tabulku," řekl Sarri po pondělním utkání televizní stanici Sky Sport Italia.

"Kritika byla přehnaná a může nám posloužit jako motivace, abychom se dostali zpátky nejen fyzicky, ale i psychicky, což může trvat trochu dále," uvedal jednašedesátiletý kouč, jehož mužstvo po neúplném 27. kole vede Serii A o čtyři body před Laziem Řím.

Hráči "Staré dámy" zápas s Boloňou rozhodli už v úvodním poločase, kdy se prosadili Cristiano Ronaldo z penalty a Paulo Dybala výstavní střelou. Další velké možnosti hosté nevyužili, druhá Ronaldova branka v poslední minutě neplatila kvůli ofsajdu.

"Fyzicky to bylo lepší než v poháru, déle jsme udrželi tempo a intenzitu. Měli jsme hodně šancí, abychom odskočili na 3:0 a definitivně utkání zlomili, ale s blížícím se koncem nám chyběla energie a museli jsme se trochu zatáhnout. Není to filozofické ani taktické rozhodnutí, ale fyziologické, když vám dochází benzín," konstatoval Sarri.

Pochválil dvacetiletého stopera Matthijse de Ligta, jenž vybojoval pokutový kop a v obraně odvrátil několik nebezpečných situací. "Matthijs si víc zvyknul na náš styl italského fotbalu. Přišel z Nizozemska, kde nestrávil tolik času analyzováním defenzivy. Ale na Serii A se adaptoval mnohem rychleji než řada cizinců, kteří sem v jeho věku přišli. Je předurčen k velkým věcem a určitě se stane jedním z nejlepších obránců v Evropě," prohlásil trenér Juventusu.

Reklama