Hlavní obsah

Livorno ani Juventus nemusejí platit Chelsea odstupné za Mutua

Lausanne

Italské kluby Livorno a Juventus Turín nemusejí platit Chelsea odstupné za deset let starý přestup rumunského fotbalisty Adriana Mutua. Oba celky uspěly s odvoláním u Arbitrážního soudu pro sport (CAS) v Lausanne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adrian Mutu v dresu Ploješti.

Článek

Světový fotbalová federace FIFA nařídila v říjnu roku 2013 Livornu a Juventusu zaplatit Chelsea částku, jež se s úroky vyšplhala na 21,5 milionu eur. Přes Livorno do Juventusu přestoupil Mutu v době, kdy si odpykával sedmiměsíční trest za pozitivní test na kokain, který měl v roce 2004 během angažmá v Chelsea.

Londýnský klub klasifikoval Mutuův prohřešek jako porušení smlouvy a rumunskou hvězdu propustil. Po jeho přestupu do Juventusu požadovala Chelsea odstupné 17 milionů eur a předloni FIFA rozhodla, že ho mají italské kluby zaplatit. Ty se však proti tomu odvolaly k CAS a uspěly. Chelsea musí uhradit soudní poplatky ve výši 10.000 franků.

Nyní šestatřicetiletý Mutu naposledy působil v Ploješti, v jejímž dresu pomohl v srpnu zatarasit Viktorii Plzeň cestu do Evropské ligy. Měsíc nato však Petrolulu skončil.

Reklama

Související témata: