Hlavní obsah

Neapol - FC Turín 3:1Neapol stále drží neporazitelnost, Inter prohrál podruhé za sebou

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole v 8. kole italské ligy zvítězili na domácím hřišti nad FC Turín 3:1, potvrdili pozici lídra a jsou v Serii A stále neporaženi. Neúplnou tabulku vedou o tři body před Bergamem, které se utká v neděli s Fiorentinou, a mistrovským AC Milán. Obhájce titulu vyhrál po divokém závěru 3:1 v Empoli.

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Neapolský záložník Andre Zambo Anguissa oslavuje vstřelenou branku.

Článek

Neapol mířila k výhře od úvodních minut a po necelé čtvrthodině vedla 2:0 po gólech Anguissy. V 37. minutě zvýšil Kvaracchelia a ještě před přestávkou snížil a stanovil konečný výsledek Sanabria. Turínský tým prohrál potřetí za sebou a je devátý, český reprezentant David Zima sledoval celé utkání z lavičky hostů.

V Empoli padl první gól až 11 minut před koncem základní hrací doby. Leao si při autovém vhazování na polovině hřiště za obranou počíhal na míč, předložil jej před takřka prázdnou branku Rebičovi, který se nemýlil.

Hektický závěr odstartoval vyrovnávací brankou z přímého kopu v druhé minutě nastavení domácí Bajrami. Jenže už pár sekund po následném výkopu využili hráči AC Milán nezkoncentrovanou obranu Empoli a Ballo-Touré první ligovou trefou v dresu "Rossoneri" bleskurychle vrátil vedení favoritovi. Toskánský klub se vzápětí rozhodl hrát vabank, ale vymstilo se mu to a Leao zpečetil výsledek.

AS Řím přehrál Inter Milán na jeho hřišti 2:1 a připravil vicemistrovi druhou porážku za sebou. Domácí mohli jít do vedení v desáté minutě, ale technologie VAR odhalila před Džekovým gólem ofsajd. Po půlhodině hry se Inter radoval podruhé po trefě Dimarca a tentokrát videorozhodčí už "Nerazzuri" radost nevzal. Zkazil jim ji ale o devět minut později Dybala, který ranou z voleje vyrovnal.

Domácí tým pak definitivně srazil obránce Smalling, který po přímém kopu hlavou usměrnil míč za Handanovičova záda a rozhodl o výhře Římanů. AS se vzpamatoval po porážce v Bergamu, je pátý a na Neapol ztrácí čtyři body. Inter má na sedmém místě o další čtyři body méně.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Neapol - FC Turín 3:1 (6. a 12. Anguissa, 37. Kvaracchelia - 43. Sanabria)
Inter Milán - AS Řím 1:2 (30. Dimarco - 39. Dybala, 75. Smalling),
Empoli - AC Milán 1:3 (90.+2 Bajrami - 79. Rebič, 90.+3 Ballo-Touré, 90.+6 Leao)

Reklama

Související témata: