Hlavní obsah

Nejdřív se vzdala býka s korunkou, teď i pruhů. Stará dáma je taky sešívaná!

Turín

Radikálních změn se rozhodně nebojí. Začátkem předloňského roku představil fotbalový Juventus Turín tradiční logo a nyní přichází na řadu další radikální řez v klubovém image. Cristiano Ronaldo a spol. odkládají tradiční pruhované dresy. Nová domácí sada je sešívaná! Pokud se pražská Slavia probije do Ligy mistrů a případně tam narazí i na Starou dámu, dojde tak k derby sešívaných...

Foto: Sport.cz

Útočník Paulo Dybala v novém sešívaném dresu Juventusu.

Článek

Fanoušky šokovali, když odložili tradiční logo. Pro Juventus byl přece dlouhá léta typický oválný znak s černo-bílými svislými pruhy, korunkou a býkem, symbolem Turína.

Na novém erbu zůstal jen nápis Juventus, pod kterým je v klubových barvách vyvedené písmeno J. Někteří příznivci změnu nepřijali a zuřili, že jim moderní logo připomíná kondom...

„Chceme být první. Na hřišti i mimo něj. A nové logo je skvělým příkladem, že se nám daří. Posouvá nás do jiného světa, dává nám nový rozměr," přesvědčoval je Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu.

Růžový pruh připomíná první barvu

S kůží na trh jde klub také v případě nových domácích dresů od firmy Adidas. Stará dáma získala osmý mistrovský titul v řadě a opět se vydává zcela novým směrem. Dres totiž nemá ikonické pruhy, ale je rozdělen na dvě poloviny. Černé a bílé pole přitom od sebe odděluje výrazný růžový pruh. Růžová totiž byla úplně první barva, ve které Juventus nastoupil k zápasu.

Foto: Sport.cz

Záložník Rodrigo Bentancur v novém sešívaném dresu Juventusu.

Dál ctí kombinaci černé a bílé, která je zapsaná hluboko v klubové DNA. Svým designem ovšem odkazuje na novou, moderní éru nejúspěšnějšího italského klubu. Dres dotváří čistý límeček u krku a tři pruhy na ramenou, které kontrastují s barvou trikotu.

Nové dresy Juventus pokřtil již na konci staré sezony při mistrovské korunovaci.

Reklama

Související témata: