Hlavní obsah

O stopera Zimu se podle italských médií zajímá slavný AC Milán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český reprezentační obránce by se brzy mohl objevit v kádru evropského fotbalového giganta AC Milán. Své působiště by v Itálii mohl změnit jednadvacetiletý stoper FC Turín David Zima. Podle serveru Calciomercatoweb.it o někdejšího slávistu projevil zájem trenér úřadujících mistrů Serie A Stefano Pioli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Zima (uprostřed) během tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Zimova cena se má na přestupovém trhu pohybovat někde kolem 10 milionů eur (cca 245 milionů korun). Český reprezentant přišel do Turína loni v létě ze Slavie Praha za 6 milionů eur (cca 145 milionů korun). V Itálii má olomoucký rodák podepsanou smlouvu do roku 2025.

Zima si zatím v týmu chorvatského kouče Ivana Juriče pevné místo v základu nevybojoval. Starty v základní jedenáctce střídá i vinou zranění s duely strávenými na lavičce a nezřídka kdy do utkání zasahuje také jako střídající hráč na pozici třetího stopera.

Jako například ve víkendovém ligovém klání právě proti Milánu, v němž šel Zima do hry v 76. minutě za stavu 2:1 pro Turín.

Tým ze San Sira by podle serveru Calciomercatoweb mohl do Turína za Zimu nabízet nejen peníze, ale i nějakého mladíka ze své akademie. Ambiciózní AC se nicméně směrem k zimnímu přestupovému oknu bude poohlížet po více posilách a nejen v rámci Itálie.

Rossoneri by si totiž jistě přáli lepší postavení napříč soutěžemi. V Serii A o víkendu prohráli právě proti Zimovu Turínu (1:2) a v tabulce jsou třetí s šestibodovou ztrátou na vedoucí Neapol. Ani v Lize mistrů to výsledkově není úplná sláva.

Zvěsti o zájmu italského giganta se objevily před veledůležitým závěrečným utkáním skupinové fáze milionářské soutěže, v němž bude AC Milán ve středu na domácím hřišti bojovat o postup do play off se Salcburkem.

Reklama

Související témata: