Hlavní obsah

Příběh talentovaného fotbalisty má tragický konec. Ve věku 21 let zemřel na zástavu srdce

Řím/Praha

Fotbalový svět pláče. Italský velkoklub AS Řím zveřejnil tragickou zprávu. Ve věku 21 let zemřel bývalý člen jeho akademie Joseph Bouasse. Bývalý záložník se do Itálie dostal v roce 2015 jako uprchlík. Nedávno podepsal profesionální smlouvu s Universitateou Kluž. Za klub ale k zápasu nenastoupil, když skonal v Římě na zástavu srdce.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Joseph Bouasse náhle zemřel ve věku 21 let.

Článek

Joseph Bouasse se do Evropy dostal v rámci uprchlické vlny v roce 2015 z rodného Kamerunu. Podle serveru ESPN tehdy šestnáctiletému talentovanému fotbalistovi gang převaděčů slíbil zajištění zářné kariéry profesionála. Jednalo se ale o podvod a mladík se brzy po příjezdu do italské metropole ocitl v uprchlickém centru.

Nakonec se zdálo, že se na něj přeci jen usmálo štěstí, když si ho v průběhu přátelského utkání mezi juniorkou AS Řím a týmem složeným z uprchlíků vybrali zástupci italského velkoklubu do mládežnické akademie.

Prosadit se do A týmu se Bouassemu ale nepodařilo a zamířil do italské Serie B. Nedávno podepsal kontrakt s klubem v Kluži, který hraje druhou nejvyšší rumunskou soutěž.

Příběh talentovaného Kamerunce má ale tragickou tečku. V neděli jej v Římě postihla zástava srdce a ve věku 21 let náhle zemřel.

„Klub je zdrcený zprávou o smrti našeho bývalého hráče Josepha Bouasseho. Naše myšlenky jsou s jeho blízkými," uveřejnili zástupci AS Řím v pondělí smutnou zprávu.

Reklama