Hlavní obsah

První trenérský vyhazov v italské fotbalové lize dostal Mihajlovič z Boloni

Siniša Mihajlovič se stal prvním odvolaným trenérem v této sezoně italské fotbalové ligy. Srbský kouč skončil na lavičce Boloni, se kterou se mu v úvodních pěti kolech nepodařilo vyhrát žádný zápas a získal tři body. Vedení s ním ukončilo spolupráci dva dny po remíze 2:2 na hřišti Spezie, smlouvu měl do konce této sezony. Jeho nástupce klub hledá.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Siniša Mihajlovič se stal prvním odvolaným trenérem v této sezoně italské fotbalové ligy.

Článek

Třiapadesátiletý Mihajlovič v Boloni působil od ledna 2019. Ve stejném roce mu lékaři diagnostikovali leukémii, kvůli níž podstoupil transplantaci kostní dřeně. K týmu se vrátil, ale letos na jaře kvůli hrozbě návratu nemoci absolvoval další kolo léčby. V Boloni byl už na druhém angažmá, v letech 2008-09 v klubu debutoval jako hlavní kouč. V uplynulých třech sezonách vybojoval s týmem dvě dvanáctá místa a naposledy třinácté.

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí, jaké jsem učinil od té doby, co jsem prezident. Se Sinišou jsme prožili krásné i bolestné chvíle a vybudovali si nejen profesionální, ale především lidský vztah," uvedl v prohlášení na klubovém webu kanadský majitel klubu Joey Saputo. "Bohužel nastal čas na změnu vedení: bolestivé rozhodnutí, které jsme museli udělat pro dobro týmu a klubu," dodal.

Reklama

Související témata: