Hlavní obsah

Soudy okolo Juventusu nekončí, budou řešit i zpronevěru

ŘÍM

Skandály okolo fotbalového Juventusu Turín dál zaměstnávají italskou justici. Na konci listopadu před turínským soudem stane i Antonio Giraudo, bývalý ředitel dceřiné společnosti klubu, která se zabývala prodejem televizních práv. Státní zástupce ho viní z toho, že společnost v roce 2000 vytuneloval a přivedl k bankrotu. Jako spolupachatel byl obviněn i bývalý sportovní ředitel Luciano Moggi.

Článek

Zdálo se, že je vše již dávno zapomenuto, minulý týden ale vznesl státní zástupce překvapivé obvinění. Pro Girauda požaduje tříletý trest, to samé pro Moggiho a o rok méně pro tehdejšího viceprezidenta klubu Roberta Bettegu. Společně měli zpronevěřit okolo 1,9 milionu eur (asi 49,1 milionu korun). Navíc prý docházelo i k falšování účetních výkazů.

Většina peněz podle žalobce ale nešla do kapes obžalovaných, nýbrž se použila na vedlejší platby hráčům při přestupech a na zalátání některých děr v hospodaření zadluženého klubu. Moggi byl už v minulosti odsouzen k pětiletému zákazu působení ve fotbale kvůli účasti na korupčním skandálu z let 2005-2006. Nový proces by měl začít 26. listopadu.

Reklama

Související témata: