Hlavní obsah

Špatné zprávy z Itálie. Český reprezentant Zima si poranil koleno, hrozí mu operace

Zdravotní patálie českého fotbalového reprezentanta nekončí. Ba naopak, příběh v souvislosti s zdravotním stavem dvaadvacetiletého obránce Davida Zimy se přehoupl do další nešťastné kapitoly. Stoper FC Turín si natrhl meniskus a trenéru Ivanu Juričovi bude chybět několik týdnů. Ve hře je dokonce operační zákrok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick, David Zima a Tomáš Kalas během tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Zima laboroval se zraněním už na začátku sezony, kdy ho trápilo pochroumané rameno. Český reprezentant kvůli tomu v aktuálním ročníku stihl zasáhnout pouze do devíti utkání Serie A a do dvou duelů Italského poháru. Teď přišla další rána.

Zimu podle italského serveru pazzidifanta.com pobolívalo v oblasti kolena a vyšetření potvrdilo obavy. Turínský stoper si přetrhl meniskus a svým spoluhráčům nepomůže minimálně čtyři týdny.

Obránce s patnácti reprezentačními starty podstupuje v tuto dobu konzervativní léčbu. Podle italských médií bude ale v případě pokračujících komplikací nezbytné sáhnout k operaci. To by pro českého fotbalistu, který v Turínu působí druhou sezonu, znamenalo stopku na několik měsíců.

Vedení Turína neponechává nic náhodě a těsně před koncem zimního přestupního termínu přivedlo za českého fotbalistu náhradu do defenzivy. Aktuálně osmý celek italské ligy posílí obránce z francouzské Remeše Gravillon. Bývalý hráč Interu Milán má ve středu odpoledne přicestovat do Turína podepsat nezbytné dokumenty.

Reklama

Související témata:
Meniskus