Hlavní obsah

Sportovní ředitel Juventusu se po porážce zastal Ronalda i Pirla

Turín

Sportovní ředitel fotbalistů Juventusu Turín Fabio Paratici se po nečekané domácí porážce s nováčkem z Beneventa 0:1 v nedělním 28. kole italské ligy zastal útočníka Cristiana Ronalda a trenéra Andrey Pirla. Vyjádřil se i k jejich budoucnosti ve slavném klubu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo nemohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

Benevento ukončilo na hřišti velkého favorita čekání na výhru, které trvalo jedenáct kol. Týmu patří 16. místo se sedmibodovým náskokem na sestupové pásmo. "Hodiny bychom se tu mohli snažit přijít na to, co stálo za takovým negativním výkonem. Během reprezentační pauzy máme dva týdny na pečlivou analýzu a promyšlení všeho, ale faktem zůstává, že výkon neodpovídal našim standardům a jsme jím zklamaní," řekl Paratici v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

Vítěz devíti předchozích ročníků Seria A momentálně ztrácí z třetí pozice už deset bodů na vedoucí Inter Milán. V Lize mistrů vypadl v osmifinále s Portem, za což Ronaldo schytal kritiku, jelikož při gólu portugalského týmu z přímého kopu v prodloužení laxně bránil ve zdi. Následně se začalo spekulovat o jeho budoucnosti v klubu. "Rozhodli jsme se Cristiana Ronalda udržet. Je to nejlepší hráč na světě," uvedl Paratici.

"Na začátku minulé sezony jsme odstartovali projekt a jeden zápas nezmění náš pohled nebo strategii. Pokračujeme v nastavené linii a máme velkou radost z toho, co jsme doposud udělali. Budeme pokračovat ve zlepšování," prohlásil osmačtyřicetiletý Ital.

Foto: Sport.cz

Trenér Andrea Pirlo.

Pirlo se ve svém prvním trenérském angažmá také nemusí o místo bát. "S předchozími trenéry jsme nebyli nespokojení, rozhodli jsme se je vyměnit z jiných důvodů. Stejně jako porážka ani vítězství klubový projekt nezmění. Když se dohodneme na koncepci, dovedeme ji až do konce," konstatoval Paratici.

"Pokud se budeme bavit jenom o výsledcích, existují kluby, které procházely sedm, osm nebo deset let přestavbou a nic během ní nevyhrály a ani nepoložily žádné základy. Lidé si to možná ani neuvědomují, protože jsme pořád vyhrávali, ale za poslední roky jsme provedli mnoho změn, několikrát jsme snížili věkový průměr kádru, abychom vybudovali úspěšnou budoucnost," uvedl Paratici.

Podle něj klub v minulosti už několikrát slyšel o tom, že jeho éra končí. "Například po porážce s Galatasarayem Istanbul, konci trenéra Conteho, berlínském finále Ligy mistrů v roce 2015, začátku uplynulého ročníku, kdy jsme ztráceli deset bodů na čelo, nebo když jsme Allegriho nahradili Sarrim atd. Přesto jsme pořád vyhrávali. Když přestavujete tým, stane se, že nevyhrajete všechno najednou. Je to ale součást procesu," řekl bývalý hráč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články