Hlavní obsah

Strach o obránce AS Řím se rozptyluje. Padl k zemi, ale už byl propuštěn z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl to moment, při kterém zamrazilo. Konec bude, zdá se, ale naštěstí dobrý. Obránce AS Řím Evan Ndicka se během nedělního utkání italské ligy sesunul na hřišti v Udine a držel se za hrudník. Jeho stav byl po této příhodě stabilizovaný.

Foto: Andrea Bressanutti, ČTK/AP

Obránce AS Řím Evan Ndicka je v Udine odnášen ze hřiště.

Článek

Když se Ndicka v 72. minutě skácel k zemi, všechny to vyděsilo. Dobrým signálem však bylo, že už ze hřiště dával najevo, že je při vědomí. Trenér AS Řím Daniele De Rossi se za ním do útrob stadionu hned rozběhl a zjišťoval jeho stav. Oba kluby se s rozhodčím nakonec dohodly, že utkání bude za stavu 1:1 předčasně ukončeno. O termínu dohrání se bude rozhodovat.

Hráči římského klubu Ndicku hned večer v nemocnici navštívili. Jeho blízký kamarád záložník Houssem Aouar se podle zpráv italských médií zprvu ani nechtěl s výpravou vracet do Říma a chtěl zůstat spoluhráči nablízku.

Reprezentant Pobřeží slonoviny podstoupil v nemocnici v Udine několik vyšetření. AS Řím hned v noci zveřejnil Ndickovu fotku z nemocničního pokoje. „Cítí se lépe,“ stálo mimo jiné ve vzkazu na sociálních sítích. Navštívil ho tam i záložník Udine a reprezentační spoluhráč Hassane Kamara.

V italských médiích se zatím spíš jen spekuluje, co se Ndickovi stalo. Spíš než o příhodu se srdcem se podle nich mohlo jednat o potíže s dýcháním a plícemi, což mohlo být následkem soubojů a nárazů, které Ndicka se soupeři během utkání utrpěl.

„Jde o příkladný precedens. Všichni se chovali správně: trenéři, oba týmy, rozhodčí. Vše proběhlo správně,“ uvedl Giovanni Malago, prezident Italského olympijského výboru (CONI).

Všichni čekají na další - snad příznivé - zprávy. V pondělí večer jedna přišla.

Ndicka už byl propuštěn z nemocnice. Lékaři podle prohlášení klubu neodhalili při vyšetřeních žádné problémy se srdcem, další kontroly čtyřiadvacetiletého obránce ale ještě čekají. Zatím není jasné, kdy se bude moci vrátit k tréninku.

„Podle výsledků posledních vyšetření odpovídá klinický obraz traumatu hrudníku s levostranným pneumotoraxem,“ uvedl klub v prohlášení. Další testy francouzský rodák podstoupí po návratu do Říma.

Reklama

Související témata: