Hlavní obsah

Trápení pokračuje. Kanonýr Ibrahimovic se znovu zranil

Zlatan Ibrahimovic si na klubovém tréninku poranil stehenní sval a podle italských médií bude fotbalistům AC Milán chybět zhruba měsíc. Pokud se tento předpoklad naplní, přijde jednačtyřicetiletý útočník mimo jiné i o dubnové čtvrtfinále Ligy mistrů se suverénním lídrem Serie A Neapolí.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Útočník Zlatan Ibrahimovic během reprezentačního srazu Švédska. Archivní foto

Článek

Rodák z Malmö má další zdravotní problémy poté, co se teprve na konci února vrátil do hry po květnové artroskopické operaci levého kolena. Od té doby se stihl díky gólu do sítě Udine při porážce 1:3 stát ve věku 41 let a 166 dní nejstarším střelcem v dějinách italské ligy a minulý týden po téměř roce nastoupil za švédskou reprezentaci. Do úvodního kvalifikačního utkání o mistrovství Evropy 2024 s Belgií (0:3) naskočil jako střídající hráč, do dalšího zápasu s Ázerbájdžánem (5:0) už ale s 62 trefami historicky nejlepší střelec národního týmu kvůli jinému, nespecifikovanému zranění nezasáhl.

Ibrahimovic loni s AC Milán získal titul a smlouvu má do konce sezony. "Rossoneri" jsou po 27 kolech italské ligy čtvrtí. V prvním utkání po reprezentační přestávce se v neděli představí právě v Neapoli, s níž se poté dvakrát střetnou v Lize mistrů.

Reklama