Hlavní obsah

Udělal jsem to schválně. A nestydím se za to, přiznává o brutálním zákroku Ibrahimovic

Milán/Praha

Fotbalový svéráz Zlatan Ibrahimovic i ve čtyřiceti letech umí zaujmout jak svým fotbalovým uměním, tak výstředními názory. O víkendu se blýskl v italské Serii A, když v dresu AC Milán nasázel dva góly Fiorentině. V následném rozhovoru pro britský list Guardian se pak vrátil i k nedávnému kontroverznímu momentu z reprezentačního utkání proti Španělsku.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Zlatan Ibrahimovič si po nechutném faulu příští zápas nezahraje

Článek

Švédský reprezentant v závěru utkání, které Seveřané nakonec prohráli 0:1, sestřelil po rohovém kopu zezadu ramenem po obránce Chelsea Cesara Azpilicuetu.

„Udělal jsem to schválně. A nestydím se za to, protože on udělal špatnou věc vůči mému spoluhráči. Dělal před ním machra," přiznal pro britský list Ibrahimovic.

„Byla to sice stupidní věc, ale udělal bych ji znovu, aby pochopil jednu věc: ´Tohle kur*a nemůžeš dělat. Nemáš koule dovolit si to proti mně. A já ti ukážu, co se stane, kdyby sis to dovolil,´ Proto jsem to udělal," vysvětloval Zlatan.

Azpilicueta mu prý po utkání neřekl ani slovo. „Mně nic neřekne, ale řekne to mému spoluhráči, který nic neudělá, protože je moc hodný," měl jasno švédský veterán. „Nebylo to ode mě nic hezkého, ale i tak bych to udělal zase. To jsem prostě já. A nestydím se za to," doplnil.

Zdálo se, že dokonce vyvázne bez trestu, ale po protestech Španělů nakonec vyfasoval žlutou kartu. Kvůli ní nakonec zmešká úvodní duel o play off o postup na MS. Sám si ale z následků svého činu velkou hlavu nedělá.

„To není o tom, jestli budu chybět v jednom zápase play off, nebo ne. Je to o tom, aby ten chlap pochopil, že se nemá sr*t do někoho, kdo leží na zemi. Neútočíš na psa, který nic nedělá. Je příliš snadné vybrat si mého spoluhráče, kterému je dvacet let a je hodný. Doufám, že už to teď (Azpilicueta) pochopil," dodal Ibrahimovic, aniž by upřesnil, o kterém svém spoluhráči mluví a co konkrétně mu Španěl provedl.

Reklama