Hlavní obsah

Neapol - AC Milán 0:4Vedoucí Neapol překvapivě utrpěla debakl s AC Milán

Aktualizováno

Vedoucí Neapol překvapivě utrpěla v nedělním 28. kole italské fotbalové ligy na domácí půdě debakl 0:4 s úřadujícím mistrem AC Milán. Tým z jihu Itálie má v čele tabulky i tak výrazný náskok 16 bodů před Laziem Řím.

Článek

Milánští vstoupili do zápasu mnohem lépe, což potvrdil úvodní gól v 17. minutě. Díaz se nejprve pohlednou technickou finesou zbavil obránce a pak přesnou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Leaa. Portugalec jeho nabídkou nepohrdl a zkušeně brankáře Mereta přeloboval. Sám Díaz se za dalších osm minut postaral o druhou branku "Rossoneri", když si ve vápně našel míč a zavěsil pod břevno. Neapol inkasovala dvakrát v úvodních 25 minutách ligového zápasu poprvé od srpna 2019.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, ale i tak se v 59. minutě po výborné práci Tonaliho ve středu hřiště radovali Milánští potřetí. Svou druhou branku v utkání přidal Leao. O necelých 10 minut později nechal Saelemaekers vzpomenout na muže, po kterém je neapolský stadion pojmenován - Diega Maradonu - když se propletl obranou Neapole a přidal čtvrtý gól AC.

Dnešní šlágr kola byl první ze tří dubnových zápasů mezi těmito kluby: Milán za 10 dnů hostí Neapol na San Siru v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů, o šest dní později se pak v Neapoli bude hrát odveta. Klubu zpod Vesuvu by se do těchto zápasů měl po svalovém zranění vrátit lídr ligové střelecké tabulky Osimhen.

Úřadující mistr se vyhoupl na třetí místo tabulky, kde vystřídal svého městského rivala Inter, jenž prohrál tři zápasy za sebou. Druhé Lazio dnes zvítězilo v Monze po brankách Pedra a Milinkoviče-Saviče 2:0.

AS Řím porazil doma Sampdorii Janov 3:0. Hosté hráli téměř celý druhý poločas v oslabení po vyloučení Jeisona Murilla. Kolumbijský reprezentant Murillo musel hřiště předčasně opustit v 52. minutě po druhé žluté kartě a domácí Římané přesilovku využili už za pět minut, když se hlavou trefil Wijnaldum. Dvě minuty před koncem přidal druhý gól domácích po faulu brankáře Ravaglii z penalty Dybala a v nastavení završil skóre "utaženou" ranou z první El Shaarawy.

Sampdoria je po čtvrté porážce z šesti zápasů předposlední, na nesestupové pozice ztrácí 10 bodů.

Italská fotbalová liga - 28. kolo
Boloňa - Udine 3:0 (3. Posch, 12. Moro, 49. Barrow)
Monza - Lazio Řím 0:2 (13. Pedro, 56. Milinkovič-Savič)
Spezia - Salernitana 1:1 (70. Šomurodov - 43. vlastní Caldara)
AS Řím - Sampdoria Janov 3:0 (57. Wijnaldum, 88. Dybala z pen., 90.+4 El Shaarawy)
Neapol - AC Milán 0:4 (17. a 59. Leao, 25. Díaz, 67. Saelemaekers)

Reklama

Související témata: