Hlavní obsah

Velký sen hrát s Ronaldem se odkládá. Český talent opouští Juventus

Lugano
Aktualizováno

Kdo by si nechtěl zahrát po boku Cristiana Ronalda? Velký sen teď musí odložit stranou. Nadějný český fotbalista Roman Macek přestoupil z Juventusu do Lugana, kde už na podzim hostoval. V pondělí podepsal ve Švýcarsku smlouvu do léta 2022. Podle italských médií za něj Lugano zaplatilo dva miliony eur (asi 51 milionů korun) a Juventus si ponechal předkupní právo na jeho případné angažování v budoucnu.

Foto: Sport Invest

Český mladík Roman Macek a jeho parťák v Juventusu - slavný Cristiano Ronaldo.

Článek

Božského Cristiana v létě potkal hned po jeho příchodu ke Staré dámě. Samozřejmě si pohrával s myšlenkou, že by si s Ronaldem také jednou rád zahrál. "Nechci přemýšlet tímto způsobem, hlavu mám nastavenu pouze na vlastní výkony. Vzhledem ke čtyřleté Ronaldově smlouvě je však představa reálná. A pro mě zároveň obrovská motivace do budoucna," netajil Roman Macek.

Smělý plán teď ovšem odkládá. Musí být realistou.

„Mám velmi pozitivní pocity. Na zájmu Lugana šlo vidět, že o mě hodně stojí, čehož si nesmírně vážím. V posledních dnech jsem přestup intenzivně probíral s lidmi z mojí agentury Sport Invest i s vedením Juventusu. Jejich názor mě hodně zajímal. Všichni jsme se shodli, že je to další a důležitý krok v mojí kariéře," líčí Macek.

V Luganu hostoval už od léta, ale kvůli problémům s achilovkou odehrál na podzim pouze 182 minut. „Zranil jsem se ještě během letního turné Juventusu v Americe. Dostal jsem zánět do paty, pak do achilovky, a nevěděla se přesná doba léčení. Protáhlo se až do listopadu. I to je ale důkaz, že o mě Lugano opravdu hodně stojí a věří, že jim splatím jejich důvěru," pokračuje Macek.

„Sportovní ředitel Lugana mě dobře zná, ví, jaký jsem typ hráče. Už jsem zdravý a v zimní přípravě jsem snad ukázal, že můžu být platným hráčem. Musím ocenit skvělý přístup trenéra a vůbec všech lidí z klubu, kteří mi dali čas na doléčení, abych se dostal do kondice a formy," dodává.

V Juventusu dostal životní školu

Přestup bude vlastně zkouškou dospělosti. „Roman dostal v Juventusu perfektní fotbalové vzdělání, ale i životní školu. Měl tam veškeré podmínky k tomu, aby se stal dobrým fotbalistou. Teď dostává šanci ukázat, že je po všech stránkách připravený na dospělý fotbal na nejvyšší úrovni - aby se stal jednou z opor mužstva," poukazuje hráčův agent Viktor Kolář.

"Ač byl zraněný, tak za uplynulý půlrok Lugano poznalo jeho, on detailně poznal, jak funguje klub. Zájem Lugana není náhodný, v Romanovy kvality věří, a to dlouhodobě. Svědčí o tom i vysoká částka, za kterou ho z Juventusu vykupuje, přestože toho zatím moc neodehrál," popisuje Kolář.

„Lugano s Juventusem dlouhodobě spolupracuje, přechod byl usnadněný i tím, že se v této oblasti mluví italsky. Roman má skvělý základ, aby mohl být úspěšný," věří manažer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.