Hlavní obsah

Za výhru jim slíbil autobus plný prostitutek. Fotbalisté se nyní dožadují své odměny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motivace zafungovala. Fotbalisté italské Monzy porazili v nedělním utkání 20. kola Serie A Juventus 2:0 a nyní se v žertu ptají majitele klubu a bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, kdy se dočkají své odměny. Ten jim totiž loni v prosinci na vánočním večírku za porážku Juventusu nebo AC Milán slíbil autobus plný prostitutek.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Patrick Ciurria z Monzy oslavuje vítězství nad Juventusem.

Článek

Svými slovy vyvolal slušný poprask. Majitel a zároveň prezident prvoligového klubu AC Monza Berlusconi na vánočním večírku v žertu pravil: „Teď hrajete proti Milánu, proti Juventusu a tak dále. Když dokážete jeden z těch velkých týmů porazit, přivezu vám do kabiny autobus plný prostitutek."

Za výrok okamžitě schytal příval kritiky, on sám však ani nepředpokládal, že by jeho slova někdo mohl brát vážně. Šestaosmdesátiletý bývalý premiér své kritiky obvinil za nedostatek humoru a nepochopení vtipu. Ať už jeho slova byla, nebo nebyla myšlena vážně, fotbalisté Monzy opravdu jeden z italských gigantů porazili.

Juventus se sice nyní pohybuje až kolem třináctého místa v tabulce, ale tomu přispěl zejména 15bodový odečet kvůli finančním podvodům při přestupech. Pro nováčka Serie A jde tedy o cenný skalp.

„Už jsem měl asi sto telefonátů," reagoval Berlusconi na dotaz, zda svým svěřencům slib splní. Oficiální účet klubu na Twitteru svého majitele vtipně popíchl fotografií autobusu.

Reklama