Hlavní obsah

Za znectěný dres učinil Balotelli pokání. Z Interu ho ale stejně vypakují!

MILÁN

Učinil pokání. Musel ho učinit, protože po slavné úterní výhře nad Barcelonou znectil modročerný dres Interu. Rozezlen, že ho milánské San Siro vypískalo, mrštil devatenáctiletý Mario Balotelli dresem o trávník a odkráčel do kabin, zatímco jeho spoluhráči oslavovali velké vítězství dávající jim naději na finále Ligy mistrů.

Foto: Sergei Chuzavkov, ČTK/AP

Wesley Sneijder (vpravo) a Mario Balotelli ještě v dobách, kdy se společně radovali. Teď vládně vůči mladíkovi averze.

Článek

„Omlouvám se všem za toto gesto. Když jsem přišel a slyšel křik lidí a trenéra, ztratil jsem hlavu. Lituji, že jsem v sobě nebyl schopen kontrolovat napětí a zklamání, které se kumulovalo už po několik měsíců,“ stojí v Balotelliho prohlášení zveřejném na klubových stránkách milánského Interu a citovaném všemi italskými novinami.

Zahozený dres, nadávky do objektivů

To gesto bylo zřejmě poslední kapkou, po níž pohár trpělivosti přetekl. Celé San Siro šílelo nadšením ze šokující výhry Interu nad Barcelonou a mladý italský reprezentant ghanského původu Mario Balotelli mrštil modročerným dresem znechuceně na trávník.

A kdyby jen to - do objektivů televizních kamer nadával tak, že se jeho slova nedají vůbec reprodukovat. A to všechno proto, že po několika zkažených přihrávkách publikum mladého útočníka střídajícího na poslední čtvrthodinu vypískalo.

Materazzi to s ním vyřídil rázně

Hned v tunelu ze hřiště k šatnám si Balotelliho podal vůdce kabiny Interu Marco Materazzi. A hodně drsně!

„Nikdy jsem nic podobného neviděl a nezažil. Kdyby takhle naběhl na mě, do dvou vteřin bych ho setřásl, “ líčil incident šokovaný kanonýr Barcelony Zlatan Ibrahimovič, který do Španělska odešel loni v létě právě z Interu.

Scény pak pokračovaly i v šatně „Nerazzuri“. Létaly tam boty, zněly drsné urážky, padlo i pár ran, tvrdí novináři Gazetta dello Sport, kteří do útrob San Sira pronikli. Vedle Materazziho se do Balotelliho pustil i rumunské legionář Chivu, který se údajně choval jako nepříčetný. Nebýt Milita, kdo ví, jak by incident dopadl.

Před fanoušky musel prchat

Rozezlení fanoušci na talentovaného, ale naprosto nezkrotného Balotelliho čekali už při výjezdu z garáží San Sira, ale ten jim unikl. Vypravili se proto za ním na čtvrteční trénink do přípravného centra za Miláno a devatenáctiletému mladíkovi nezbylo, než před jejich zlobou ujet postranním vchodem.

V pátek učinil na klubových stránkách i v médiích pokání, ale konec jeho působení v Interu neodvratně blíží.

Hráči Interu Milán (zleva) Diego Milito, Mario Balotelli, Goran Panděv a Thiago Motta.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

„To, co provedl, bylo opravdu ošklivé. Ale zůstává s námi, protože máme v dalších dnech náročný program a potřebují zátěž rozložit na všechny hráče,“ nechtěl být kouč José Mourinho tím, kdo nad nezkrotným Balotellim udělá definitivní kříž. Stačilo, že ho za liknavý přístup k tréninku vyřadil na šest zápasů z kádru, což mladý útočník nesl krajně nelibě. Dokonce si pustil pusu na špacír a prohlásil, že v osmifinále Ligy mistrů nevyřadil Chelsea Mourinho, ale Inter.

Manažer viní klub ze šikany

Teď jsou ale jeho dny v Interu sečteny. Balotelliho manažer Mino Raiola, který mimochodem zastupoval i Pavla Nedvěda, se totiž sešel s prezidentem Interu Massimo Morattim a žádal ho, aby klub mladého útočníka po skončení sezony uvolnil. Dokonce pohrozil, že v případě neochoty Interu podnikne tvrdé právní kroky a klidně požene případ k soudu, neboť jeho klient byl v klubu diskriminován a šikanován.

Moratti údajně přislíbil, že Balotelliho v létě skutečně z Interu uvolní a se zájemci bude jednat. Spekuluje se o zájmu konkurenčního AC Milán, jehož je mladý fotbalista tmavé pleti nadšeným obdivovatelem, mluví se i o zájmu Manchesteru City, kde trénuje někdejší kouč Inter Roberto Mancini.

Reklama

Související témata: