Hlavní obsah

Brescia - Sampdoria 1:1Zmrhal i Matějů se loučí se Serií A remízou, zahrál si i Jankto. Mistrovský Juventus prohrál doma

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Brescie se s působením v italské lize rozloučili v posledním 38. kole remízou 1:1 se Sampdorií Janov. Za sestupující Bresciu odehráli celý zápas český obránce Aleš Matějů i záložník Jaromír Zmrhal, za hosty nastoupil od 68. minuty středopolař Jakub Jankto. Fotbalisté Interu Milán zvítězili v Bergamu 2:0 a skončili druzí. Je to jejich nejlepší výsledek od sezony 2010/11. Ciro Immobile z Lazia dal 36. gól v sezoně a velmi pravděpodobně si zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských lig.

Foto: Donato Fasano, ČTK/AP

Jaromír Zmrhal s Brescií opouští Serii A

Článek
Fotogalerie

V Bergamu se utkalo nejofenzivnější mužstvo soutěže (Atalanta) s nejlepší obranou ročníku (Inter). Hosté odstartovali skvěle a už po necelé minutě otevřel Danilo D'Ambrosio skóre. Ve 20. minutě zvýšil střelou zpoza vápna Ashley Young. Bergamu nakonec k dosažení 100 branek scházely dva zásahy.

Lazio nenavázalo na předchozí tři výhry. V Neapoli prohrávalo, ale ve 22. minutě srovnal Immobile. Díky 36. gólu v ligové sezoně vyrovnal rekord Serie A, stejný počet branek před ním nastřílel jen Gonzalo Higuaín v dresu Neapole v ročníku 2015/16.

Immobile se téměř s jistotou stane nejlepším střelcem sezony, jelikož na Francesca Caputa, kterého se Sassuolem čeká poslední duel ročníku v neděli, má náskok 15 branek. Druhý nejlepší střelec Serie A Cristiano Ronaldo z Juventusu dal o pět gólů méně než Immobile, který získá i evropskou Zlatou kopačku. O výhře Neapole rozhodli po přestávce Lorenzo Insigne z penalty a Matteo Politano.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Největší hvězda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo líbá pohár pro mistra.

Juventus se musel obejít bez Ronalda, kterého trenér Maurizio Sarri před restartem Ligy mistrů nechal odpočívat. "Stará dáma" vedla od páté minuty zásluhou Higuaína, ale římský tým do konce poločasu obrátil stav.

Definitivní pojistku výhře hostů dal po pauze druhým gólem večera Diego Perotti, ten první zaznamenal z pokutového kopu. Juventus prohrál potřetí z posledních čtyř kol a devátý titul za sebou nakonec získal rozdílem bodu.

AC Milán zdolal Cagliari 3:0. Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic sice za stavu 1:0 neproměnil na konci poločasu penaltu, ale ve druhé půli se prosadil výstavní střelou pod břevno. V 38 letech a 302 dnech se stal nejstarším hráčem v historii soutěže, kterému se povedlo nastřílet v sezoně deset gólů. Ibrahimovic se přitom na San Siro vrátil až na konci prosince z Los Angeles Galaxy. Na deset branek potřeboval 18 zápasů.

Foto: Spada, ČTK/AP

Kanonýr AC Milán Zlatan Ibrahimovic měl další důvod k oslavám.

Brescia se s působením v italské lize rozloučila remízou 1:1 se Sampdorií Janov. Za sestupující Bresciu odehráli celý zápas český obránce Aleš Matějů i záložník Jaromír Zmrhal, za hosty nastoupil od 68. minuty středopolař Jakub Jankto.

Sampdoria mohla jít do vedení v 27. minutě, jenže Fabio Quagliarella neproměnil pokutový kop. Janovský celek se dočkal na konci poločasu, kdy se prosadil Mehdi Léris.

Čtyři minuty po změně stran srovnal z penalty Ernesto Torregrossa. Hosté dohrávali nastavený čas v deseti, jelikož Kristoffer Askildsen dostal druhou žlutou kartu. Oba týmy v lize nevyhrály počtvrté za sebou.

Italská fotbalová liga - 38. kolo:
Brescia - Sampdoria Janov 1:1 (49. Torregrossa z pen. - 41. Léris)
AC Milán - Cagliari 3:0 (10. vlastní Klavan, 55. Ibrahimovic, 57. Castillejo)
Bergamo - Inter Milán 0:2 (1. D'Ambrosio, 20. Young)
Juventus Turín - AS Řím 1:3 (5. Higuaín - 44. z pen. a 52. Perotti, 23. Kalinič)
Neapol - Lazio Řím 3:1 (9. Ruiz, 54. Insigne z pen., 90.+2 Politano - 22. Immobile)

Reklama