Hlavní obsah

Šest zápasů, šest gólů a hravá přezdívka. Je jiný než ostatní, chválí kouč Bellinghama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jako kluk seděl přilepený u televize a hltal zápasy Realu. „Když se nedařilo, někdy jsem si říkal: Teď už nemají šanci. Jenže pak často přišel velký obrat,“ líčil Jude Bellingham na konci středečního večera v Madridu. Sám jeden happy end vykouzlil: v 94. minutě vystřelil Realu výhru 1:0 v napínavém prologu Ligy mistrů s Unionem Berlín. Letní posila z Dortmundu se slavnému klubu náramně vyplácí, v šesti partiích stihla šest zásahů.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Takhle Jude Bellingham oslavil vítězný gól proti Unionu Berlín v Lize mistrů (1:0).

Článek

Laurie Cunningham, Steve McManaman, David Beckham, Michael Owen a Jonathan Woodgate. Všechny anglické hvězdy, které před touto sezonou hrály za Real v Lize mistrů, v ní stihly aspoň jeden gól. Ve středu se na nóbl seznam přidal i šikovný mládenec Bellingham. Mimochodem hned na první pokus.

Real ovládl prestižní Champions League čtrnáctkrát, což nikdo jiný nedokázal. Jenže hned na začátku cesty za patnáctým titulem málem zakopl. Union, který hrál v Lize mistrů úplně poprvé, dlouho držel překvapivou remízu, ovšem minutu a půl před koncem Bellingham zblízka procpal míč do sítě. Kdo jiný než on? Po přesunu z Dortmundu do Realu září a drží si exkluzivní průměr gól na zápas.

„Jsem celkem sebevědomý, ale rozhodně jsem nedoufal, že bych mohl začít takhle báječně. Nestěžuju si,“ usmál se 20letý záložník, jenž proti Unionu zažil malé déjà vu. Realu zařídil výhru na poslední chvíli i zkraje září v lize proti Getafe, tenkrát se trefil v 95. minutě.

„Hned jsem si na to vzpomněl,“ pokýval hlavou Carlo Ancelotti, trenér Realu. „Jude měl na konci i trochu štěstí, ale rozhodující je jeho kvalita. Možná je chytřejší a rychlejší než ostatní, čímž se na první pohled odlišuje.“

Šprýmaři v kabině do Bellinghamova křestního jména přidali jedno písmeno a začali mu přezdívat Judge. Soudce. Asi vás to nepřekvapí, o jeho schopnosti rozhodovat zápasy už byla řeč. Anglická pětka umí nadchnout i nekonečným zápalem či kreativitou, kterou rozleptává sebelépe organizované obrany protivníků. „Mám pocit, že Judge se pro Real narodil. Snad mu to takhle půjde dál,“ poklonil se kapitán Nacho.

„Jsem vděčný všem lidem v klubu: pomohli mi, abych se po přestupu rychle rozkoukal. A cením si, že se v Realu můžu učit od velkých hráčů,“ vyznal se Bellingham. „Společně jsme na dobré cestě, ale taky pořád teprve na začátku.“

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.