Hlavní obsah

Šilhavý ztrácí tři hráče! Reprezentace musí měnit nominaci, výsledky testů zveřejní až v úterý

Praha
Aktualizováno

Komplikace na pokračování. Česká fotbalová reprezentace musela těsně před začátkem prvního letošního srazu udělat v nominaci několik změn. Kvůli zranění budou chybět Ondřej Kolář, Tomáš Kalas a Alex Král. Dodatečnou pozvánku dostal obránce Václav Jemelka. V kádru je tak aktuálně pětadvacet hráčů. Na startu kvalifikace MS 2022 čeká výběr kouče Šilhavého trojboj v Estonsku, doma s Belgií a ve Walesu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král během svého reprezentačního debutu proti Brazílii.

Článek

Obránce Václav Jemelka působí v belgické Lovani. Má na kontě dva reprezentační starty. V září nastoupil proti Skotsku za tým, který narychlo vznikl po rozpuštění původního mužstva. A v listopadu byl v základní sestavě proti Německu v přípravném utkání.

Česká reprezentace tento týden vstoupí do kvalifikace o postup na mistrovství světa 2022. Ve středu od 20:45 nastoupí na neutrálním hřišti v polském Lublinu proti Estonsku, v neděli doma v Edenu vyzve Belgii a příští týden v úterý zakončí sraz ve Walesu.

Národní tým se dnes sešel v Praze v hotelu Don Giovanni a všichni členové až do výsledků vstupních testů na covid-19 zůstali v izolaci na pokojích. Reprezentace neměla kompletní výsledky ještě ve večerních hodinách, proto je zveřejní až v úterý ráno..

Krajánci z Německa se k české reprezentaci připojí na jediný zápas. Na víc nemůžouVideo: Sport.cz, FAČR

Jasné je, že čtveřici hráčů z bundesligy bude moci Jaroslav Šilhavý využít pouze v úvodním utkání proti Estonsku. Vzhledem k epidemiologickým opatřením se ve středu bude hrát na neutrální půdě v polském Lublinu.

Brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick na sraz do Čech nepřicestují. Z Německa přiletí v úterý rovnou do dějiště zápasu a po něm se vrátí do klubů. Do dalších dvou kvalifikačních duelů s Belgií a ve Walesu nezasáhnou, jelikož by je pak v Německu čekala dvoutýdenní karanténa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Aktuální kádr:
Brankáři:
Mandous, Pavlenka, Vaclík
Obránci:
Bořil, Coufal, Čelůstka, Holeš, Jemelka, Kadeřábek, Kúdela, Matějů, Zima
Záložníci:
Barák, Darida, Jankto, Masopust, Pavelka, Pešek, Provod, Malínský, Souček
Útočníci:
Krmenčík, Pekhart, Schick, Vydra

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín