Hlavní obsah

Slavia a její noční můra. Trenér už má vybraného útočníka a ví, co s Bořilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je to jen číslo, ale pro fotbalovou Slavii má hodně příjemný nádech. Schválně si zkuste tipnout, kolik ostrých zápasů doma v Edenu neprohrála. Hádáte číslo 23? Trefa! Dlouhá šňůra trvá už skoro rok. Pokud ji slávisté ve čtvrtek večer (21.00) proti Šeriffu Tiraspol protáhnou, bude jim v Evropské lize zase o něco líp. Má to ale jeden háček: červenobílý tým brzdí slabá ofenziva, v neděli navíc poprvé od března neskóroval.

Jindřich Trpišovský má před Tiraspolem jasno! Na hrotu útoku bude Mojmír ChytilVideo: Sport.cz

 
Článek

Jsou to smutné počty. V posledních třech ligových zápasech se slávisté trefili dohromady jen dvakrát, v obou případech z penalt. A Teplice se proti favoritovi na nedělní bezgólovou plichtu ani moc nenadřely.

„Je dobře, že jdou zápasy rychle po sobě, a nemusíme se dlouho šťourat v tom, co se nepovedlo. Všichni víme, že ofenziva je zodpovědností celého týmu, ale ve finále je úplně jedno, kdo dá gól. Jestli my útočníci, od kterých se to primárně očekává, nebo třeba Holy,“ zmínil hroťák Mojmír Chytil, jenž proti Tiraspolu nastoupí od začátku, stopera Tomáše Holeše.

Slávisté nechtějí zopakovat zápas z roku 2009. Chceme zažít novou éru a vzpomínat na Tiraspol jinak, burcuje Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„I kdybychom vyhráli 2:0 a oba góly dal brankář Mandous, byl bych naprosto spokojený,“ pousmál se trenér Jindřich Trpišovský. Počítá i s obráncem Janem Bořilem, jenž neuspěl s odvoláním proti ligovému trestu za potyčku v derby se sparťanem Ladislavem Krejčím. „Honza normálně trénoval, ale nebude hrát od začátku,“ nastínil Trpišovský.

Mimochodem, Tiraspol je slávistickou noční můrou z kvalifikace Ligy mistrů 2009. Pamatujete? 0:0 venku, 1:1 doma a hodně hořký konec. Jen pro ilustraci: kouč Trpišovský, jemuž tenkrát bylo třiatřicet a na Xaverově trénoval dorost, seděl v Edenu na jižní tribuně a sledoval i třeba Stanislava Vlčka, dnešního vedoucího slávistického áčka. „Lístky mi sehnal obránce Matej Krajčík,“ prozradil Trpišovský.

„Nebereme to jako odvetu, týmy jsou po letech úplně jiné. Platí, že chceme vyhrát každý zápas bez ohledu na soupeře,“ vzkázal útočník Chytil.

Dnešní Tiraspol je týmem hráčů šestnácti národností a trénuje ho prošedivělý Ital Roberto Bordin. Šeriff vyhrál domácí ligu 21krát, což je moldavský rekord. A v prvním kole Evropské ligy dusil AS Řím, nakonec prohrál jen o gól (1:2). „Od obou týmů to byl skvělý zápas a doufáme, že to zopakujeme i proti Slavii. Máme ji nastudovanou a troufám si říct, že tohle utkání nemá favorita,“ poznamenal kouč Bordin.

Pomůže slávistům znovu kouzlo Edenu a prodlouží dlouhou domácí sérii bez porážky? Ve svém chrámu padli naposledy loni 6. října s Kluží v Konferenční lize (0:1). Letošní Evropskou ligu mají rozehranou nadějně, před dvěma týdny v pohodě dokráčeli k vítězství 2:0 v aréně Servette Ženeva. Jak dopadne bitva číslo 2?

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen