Hlavní obsah

Slavná fotbalová dvojčata. Znáte je všechna?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český fotbal poznává nové zajímavé talenty ve dvojčatech Adamu a Miloši Pudilových. 16letí bratři z obce Supíkovice u Jeseníku však nejsou prvními dvojčaty v tuzemské nejvyšší soutěži. A když se podíváme do zahraničí, najdeme mezi dvojčaty i skutečné legendy.

PŘÍMÁK: Slavná dvojčata ve fotbaleVideo: Dominik Hejbal, Sport.cz

 
Článek

Ve videu z pořadu Přímák, který na Sport.cz vysíláme každé pondělí, se můžete přesvědčit, že bratři Pudilové ještě mají na čem pracovat, aby se jednou mohli zařadit mezi nejúspěšnější fotbalová dvojčata na světě.

Dozvíte se také, kdo byla první dvojčata v Premier League, která dvojčata předběhla legendární De Boerovi v nizozemském národním týmu, nebo jaká země se může pochlubit dvojčaty reprezentujícími v mužské i ženské kategorii.

Pořád Přímák na serveru Sport.cz rozebírá nejdůležitější momenty uplynulého kola Fortuna ligy i dění v českém fotbale. Své názory ve studiu prezentoval expert František Straka.Video: Sport.cz

Co jste možná nevěděli
Pogbovi
V reprezentačních utkáních Guiney jste se mohli setkat s dvojčaty Pogbovými. Nejedná se pouze o shodu jmen. Mathias a Florentin Pogbovi jsou staršími bratry záložníka Manchesteru United Paula Pogby. Jenže na rozdíl od slavného francouzského mistra světa působí útočník Mathias a stoper Florentin na mezinárodní scéně v dresu Guiney.
Nevillovi
Když přijde řeč na bratry Garyho a Phila Nevillovi, jistě namítnete, že oni přece dvojčaty nejsou. A máte samozřejmě pravdu. Možná však nevíte, že Phil Neville má dvojče, sestru Tracey. Ta je úspěšnou hráčkou a trenérkou Netballu. Jedná se o sport, který provozují prakticky výhradně ženy a připomíná něco mezi basketbalem a korfbalem.

Reklama

Související témata: