Hlavní obsah

Smolař Holeš po krachu v Římě: Chyby mě mrzí, chtěli jsme pro fanoušky lepší výsledek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažil černý čtvrtek. Slávistický kapitán Tomáš Holeš v našlapané aréně AS Řím dvakrát chyboval –⁠ a jeho tým na to v obou případech dojel. „Po dvou inkasovaných gólech jsme to už měli složité,“ přiznal Holeš po porážce 0:2 ve třetím díle Evropské ligy.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Slávistický kapitán Tomáš Holeš (vlevo) zažil v Římě smolný večer.

Článek

Řím (od našeho zpravodaje) –⁠ Vezlo se to s ním už od první minuty. Holeš neudržel míč před rozběhnutým Stephanem El Shaarawym a favorit šel po trefě Edoarda Boveho do rychlého vedení.

Co se stalo, že jste před El Shaarawym neudržel míč? Dolehla na vás tíha okamžiku nebo bouřlivé prostředí?

Dal jsem si špatný první dotyk. Chtěl jsem si míč pokrýt, abych ho neztratil. A pak ho poslat domů, abychom zůstali v držení míče. Nešťastně jsem o něj brnknul a AS to vyřešilo do gólu, mají výborné hráče.

Rozhodl už tenhle moment celý zápas?

S takhle kvalitním soupeřem je těžké prohrávat hned od první minuty. Nevím, jestli to přímo rozhodlo, ale zápas se nám ztížil. Řím si mohl hrát to svoje a čekat na naši chybu.

A co druhý gól? Čiperný El Shaarawy vám prohodil míč mezi nohama a nahrál Romelovi Lukakovi na 2:0.

To byla smůla. Víme, že takhle hrají. Že to dávají z jedničky a jdou za obranu. Zblokoval jsem to, ale nějak se mu to pak odrazilo do kroku. Z prvních dvou šancí jsme dostali dva góly a potom pro nás bylo těžké poločas dohrát. Měli jsme nějaké střely, ale kvalita byla na straně Říma.

Museli jste překopávat taktiku kvůli tomu, že jste po 17 minutách prohrávali o dva góly?

AS na nás hrálo ve třech nahoře a dobře presovalo. Proto jsme změnili rozestavení, abychom se víc dostávali na míč. Začal jsem jako pravý stoper, což pro mě nebyl problém: hrál jsem na téhle pozici už poněkolikáté. Potom jsme přešli na čtyři obránce, takže s Igym (Igohem Ogbuem) jsme byli na stoperu a Vlčák (Tomáš Vlček) šel na pravého beka. Trochu jsme soupeře unavili, ale na výsledek to nemělo vliv.

Jaké bylo hlídat těžké váhy Lukaka s El Shaarawym?

Složité. El Shaarawy je rychlostně i technicky výborně vybavený. A Lukaku? Ten je taky hodně silný. Když se rozběhne, je hrozně rychlý. Vědí o sobě a bohužel nás dvakrát potrestali.

Fanoušci vás po zápase vyvolávali, jenže jste poprvé v podzimní fázi Evropské ligy prohráli. Mísily se ve vás emoce?

Je mi líto, že jsme neuhráli lepší výsledek. Výkon ve druhém poločase nebyl špatný a mohli jsme snížit na 1:2. Mrzí mě chyby a inkasované góly. Přijelo za námi spoustu fanoušků a chtěli jsme jim dát lepší výsledek.

Myslíte, že AS bude hrát za dva týdny u vás v Edenu jinak?

To si nemyslím, ve všech zápasech hraje podobně. Ovšem mohlo by nám hrát do karet domácí prostředí. V Římě jsme v poli podali docela vyrovnaný výkon, ale jak už jsem zmiňoval: rozhodla soupeřova kvalita v útoku.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.