Hlavní obsah

Sparta nebyla v pohodě. Větší šanci ji doma porazit jsme zatím neměli, zní z kabiny Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spartě zadělali na pořádné potíže. I tak ale klokani z Ďolíčku po domácím osmifinále MOL Cupu (1:2) odcházejí s prázdnou. Což bolí, vzhledem k faktu, že podle nich nebylo daleko od toho, aby favorita udolali. „Větší šanci doma porazit Spartu jsme zatím neměli,“ mrzelo Ivana Haška, asistenta hlavního kouče Jaroslava Veselého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka (vlevo) ze Sparty a Robert Hrubý z Bohemians.

Článek

Jeho družina se totiž v prvním dějství dostala do trháku zásluhou přesné hlavičky Adama Kadlece. A i když nějaké příležitosti soupeře přežila, do pauzy mohla udeřit podruhé. Jenže Erik Prekop křižnou přihrávku Ladislava Mužíka skrz malé vápno o pár čísel nestihl. Pro Bohemians velká škoda, neboť by slovenský bijec zakončoval z takřka stoprocentní gólovky. „Mohli jsme dát na 2:0, bylo by to o něčem úplně jiném. Možná bychom byli klidnější, a asi to i dohráli,“ myslí si Hašek.

„Ke konci poločasu jsme se mohli dostat do dvougólového vedení, bohužel jsme toho nevyužili, což nás moc mrzí,“ doplnil ho Kadlec, střelec jediné branky zelenobílých. 20letý stoper, který o poločase vinou zranění střídal, přitom věřil, že Bohemians by úřadujícího mistra ligy mohli vyřadit. „Celý den jsem si říkal, že je uděláme. Měl jsem takový pocit od rána. Cítil jsem se dobře, kluci taky. Všechno tomu nasvědčovalo,“ přiblížil atmosféru před výkopem.

Klokani svoji kůži nedali lacino. O to více je tak srazilo, že inkasovali po dvou dlouhých autech Lukáše Sadílka, tedy proslulé zbraně Letenských. „Nemáme se za co stydět. Spartu jsme ze hry do ničeho nepouštěli, nevytvářela si tolik šancí,“ domnívá se Hašek.

Bohemians totiž opravdu působili na hřišti kompaktně. Navíc nabídli i několik nadprůměrných individuálních představení. Například takový Erik Prekop, ač se do statistik nezapsal, na hrotu absolvoval spoustu soubojů, povětšinou úspěšných. „Erik zahrál nadstandardně, dokázal udržet balon, vyhrával hlavičky. Dokázal i úspěšně řešit souboje jeden na jednoho. Ale bylo tam více lepších výkonů. Obrana také odehrála kvalitní utkání, Sparta má přeci jen výborné hráče směrem dopředu, jako jsou Olatunji a Ševčík. Řekl bych, že z hlediska defenzivy jsme to zvládli,“ chválil Hašek.

Ke kýženému postupu to ale nevedlo. Bohemians tak v sobotu vyhlíží brzký reparát, neboť právě na Letné se představí v dalším ligovém duelu. „Sparta bude moci nominovat více hráčů, tak možná bude více kalkulovat. Jinak se asi bude chtít prezentovat stále stejně. Ale mohu slíbit, že budeme chtít být aktivní,“ uzavřel Hašek s výhledem do budoucna.

Reklama