Hlavní obsah

Světový rekord. Rakušan dal gól po šesti vteřinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To byla rychlost. Rakouský fotbalový reprezentant Christoph Baumgartner se v přátelském zápase proti Slovensku trefil po 6,3 sekundy. Vstřelil tak nejrychlejší gól v historii mezinárodních zápasů, Rakušané vyhráli 2:0.

Foto: David W Cerny, Reuters

Rakušan Christoph Baumgartner se raduje z branky proti Slovensku.

Článek

Němec Florian Wirtz skóroval v sobotním duelu ve Francii po sedmi vteřinách hry. Jenže pár hodin předtím na bratislavském Tehelném poli byl Baumgartner ještě svižnější. Po rozehrání si vzal míč, propletl se mezi dvěma soupeři, udělal kličku dalšímu a pelášil vstříc slovenské brance. Z více než dvaceti metrů vystřelil a balon zaplul k tyči brány, kterou střežil Martin Dúbravka.

„Už při zápase jsem si říkal, že moc rychleji dát branku nejde. Že je to možná rakouský rekord. Ale když jde o světový rekord, je to něco speciálního,“ radoval se Baumgartner.

„V minulosti už jsme zkoušeli jít hned po rozehrání do sprintu s plným rizikem. Vyšly mi kroky, dostal jsem se do laufu,“ popisoval Baumgartner.

Branku záložníka Lipska ocenil i trenér Rakušanů Ralf Rangnick. „Byl to výjimečný gól. Smekám klobouk a Baumimu gratuluji,“ zmínil Rangnick.

Slováci nedokázali reagovat. „Počítali jsme s tím, že Rakušané mají něco podobného připraveného. Baumgartner obešel tři naše hráče a udělal to výborně. Byla to škoda, ale mužstvo v prvním poločase dobře zareagovalo,“ pověděl kouč slovenského týmu Francesco Calzona.

Podle agentury DPA překonal Baumgartner zápis Němce Lukase Podolského, který se v roce 2013 trefil proti Ekvádoru v sedmé vteřině.

Reklama

Související témata: