Hlavní obsah

Teenager je zpátky doma. Grygar se vrací z Itálie do Baníku, přivítali ho originálním klipem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle se nestává každý den. Bylo mu teprve šestnáct, když z Baníku vyrazil na dobrodružství do slavného Interu Milán. Po třech letech si Samuel Grygar tuhle cestu zopakoval, tentokrát opačným směrem. Střední záložník v Ostravě podepsal smlouvu na čtyři roky, klub to oznámil na svém webu.

Foto: FC Baník Ostrava

Fotbalový Baník Ostrava hlásí posilu z Interu Milán. Je jí Samuel Grygar.

Článek

Servírka mu na tácu přinese šálek voňavé kávy a složený dres se znakem Baníku. Samuel Grygar se napije, sundá si z očí černé brýle a spokojeně poví: „Odore della nuova stagione. Chuť nové sezony!"

Talentovaný teenager je zpátky doma. Po třech sezonách v Interu Milán, kde hrál v mládežnických týmech a loni pomohl k triumfu v italské juniorské lize. S áčkem občas trénoval, ale do zápasu nenastoupil.

„Sam přichází po třech letech v italském fotbalovém prostředí, takže už nabral i zkušenosti na opravdu špičkové úrovni. Máme s ním dlouhodobé plány," citoval klubový web šéfa sportovního úseku Baníku Luďka Mikloška.

„Splňuje dva důležité atributy naší letní přestupové strategie, tedy že je mladý a velmi perspektivní. A samozřejmě je tu přidaná hodnota v tom, že to je baníkovec. Dáme mu čas na to, aby si zvykl a samozřejmě ho postupně chceme zabudovávat," poznamenal Mikloško.

„Agent mi řekl, že Baník má velký zájem, abych se vrátil. Hrát za áčko Baníku byl vlastně můj dětský sen, takže jsem tady. Probíral jsem to samozřejmě i s klukama a hlavně Šiňas mě hodně přemlouval. Moc se těším na to, že si znovu zahrajeme v jednom mužstvu," zmínil Grygar záložníka Matěje Šína (oba ročník 2004), jednoho ze svých staronových parťáků.

Baník v minulé sezoně nečekaně hrál skupinu o záchranu, celkově skončil jedenáctý. V sobotu ho čeká generálka se Žilinou a liga mu začne 23. července v Liberci. Už i s Grygarem v sestavě?

Reklama