Hlavní obsah

Tekijaški do Sparty? Ani mi to neříkejte, reagoval Látal na případnou ztrátu opory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před posledním letošním zápasem prožil jablonecký stoper Nemanja Tekijaški smutnou rodinnou událost, přesto duel s Karvinou zvládl výtečně (0:0) a v sestavě Severočechů tak na podzim nechyběl ani minutu. Kouč Severočechů Radoslav Látal si momentálně neumí představit, že by o svého klíčového hráče přišel.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Jablonce Radoslav Látal během utkání na Spartě

Článek

Před střetem se Spartou v předminulém týdnu se totiž spekulovalo, že právě Letenští mají 26letého zadáka v hledáčku. „Ani mi neříkejte, že to dopadne, protože by to bylo špatný. Nevím, jak by se to řešilo. Momentálně náhradu nemáme. Máme ale dva měsíce přípravy a snad bychom dokázali zareagovat. Uvidíme, co nám příští dny přinesou,“ přiznal jablonecký kouč po osmé podzimní remíze.

Takijaškiho si v létě přivedl do Jablonce od svého bývalého druholigového klubu Termalica Nieciecza z Polska a v průběhu podzimu se vyprofiloval v pilíř jablonecké sestavy. V té v lize nechyběl ani minutu. Stejnou porci v celé soutěži zvládl jen Lukáš Hůlka z Bohemians a Jakub Klíma z Hradce Králové.

„Byla by to obrovská ztráta. Pro nás jde o klíčového hráče v defenzivě, který má dobrou rozehrávku, rychlostní parametry, dobré hlavičkové souboje. Odehrál všechny minuty. V rodině měl velice smutnou událost, takže do středy s námi netrénoval. Z Bělehradu se vrátil až ve čtvrtek a s Karvinou podal dobrý výkon, nebylo to na něm vůbec znát. Je hráčem, na kterého je spoleh,“ pochválil Látal rodáka ze srbského Pančeva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nemanja Tekijaški z Jablonce během utkání Fortuna ligy.

V kádru Severočechů však v zimní pauze k určitým změnám dojde určitě. „Chceme pokračovat v přestavbě. Uvidíme, jaké budeme mít možnosti. Nějaké hráče máme vytipované, chtěli bychom to trochu oživit, s některými se chceme rozloučit. Máme měsíc, musíme situaci vyhodnotit. Ale určitě nějaké změny budou,“ připustil Látal, jenž s Jabloncem přezimuje ve spodní skupině o záchranu na 11. pozici.

„Máme dvacet bodů a dá se říct, že jsme se z toho po špatném začátku trochu vyhrabali. Když se podíváte na dobu, kdy jsme jeli na Baník a měli jsme osm bodů, tak to s námi vypadalo špatně,“ vrátil se bývalý reprezentant do 13. kola, kdy Hübschman a spol. zabrali a vyhráli 1:0 v Ostravě.

„Od té doby jsme se chytli. Začátek nám nevyšel, ale konec jsme už měli lepší. Tam jsme měli krásnou šňůru. Trochu se nám vykrystalizovala sestava, už jsme měli minimálně změn, šlapalo nám to. O to víc bychom se chtěli od této sestavy odrazit, jen posílit o vhodné typy fotbalistů, ale tak, aby zapadli do základní sestavy,“ uzavřel Látal.

Reklama